Om Maddam

Maddam er et feministisk bloggkollektiv bestående av en gruppe engasjerte kvinner som blogger om politikk, samfunn, kultur og likestilling. Siden vi startet opp i mars 2011 har lesertallene steget jevnt og vi har blitt en aktiv bidragsyter i samfunnsdebatten, særlig innenfor temaene kjønn, likestilling og feminisme.

Vi ønsker å være en arena hvor engasjerte (fortrinnsvis unge, kvinnelige) skribenter kan publisere sine tekster. Derfor har vi innført ordningen med gjesteblogginnlegg. Til vår e-post (hei@maddam.no) kan alle sende oss tekster som de tenker kan passe inn i vår profil. Vi vil ta en vurdering av teksten og gir en tilbakemelding.

Vi ønsker en bred og inkluderende profil på bloggen vår for å tiltrekke oss lesere av alle kjønn, i alle aldre og fra alle bakgrunner og sjikt av samfunnet. Derfor er vi opptatt av å variere både tematisk innhold og form på våre innlegg.

Den enkelte skribent velger selv tema for sitt blogginnlegg og innholdet gjenspeiler kun denne skribentens personlige holdninger. Dette gjelder også for våre gjestebloggere.

Håper du finner masse interessant lesestoff hos oss!

Maddam består av:

sheida
OM SHEIDA

Jeg er født i Teheran og kom til Norge som tenåring. Mesteparten av tiden bruker jeg på skjønnlitteratur. Jeg skriver og oversetter noveller, romaner, teaterstykker og dikt. Tidligere har jeg også regissert et av mine teaterstykker. Ellers er jeg utdannet barnehagelærer, tar master i spesialpedagogikk og er politisk aktiv i SV.

Se alle innlegg skrevet av Sheida

OM HELGA

Eg er sosiolog, feminist og friluftsentusiast. Eg skriv gjerne så blekket sprutar om sånt som likestilling eller innvandringspolitikk. Eg bur og arbeider i Bodø i Nordland. Bloggar òg på www.helgaeggebo.no

Se alle innlegg skrevet av Helga


OM KAREN
Odelsjente fra Nordmøre som har gjort Osloboer og byråkrat av meg. Feminist siden barneskolen og radikalisert i studietida. Liker bøker, politikk, kostymedramaer, katter og kaffe, og klarer sjelden å holde meg unna verv. Er håpløst avhengig av Twitter og strengt tatt de fleste sosiale medier. Skriver om litteratur og livet på www.frokenflink.com. Sånn ellers lykkelig samboer i blokk på Stovner med mannlig medfeminist som liker å bake.

Se alle innlegg skrevet av Karen

OM SONIA
Jeg er en spansk kvinne på 40 år, en alenemor som jobber som spesialpedagog i helsevesenet. Brenner for rettferdighet, fred, frihet og likestilling, men mest av alt kjemper jeg for å etterlate en bærekraftig og fredfull verden for våre barn. Trives med å stå utenfor politisk systemet siden jeg tror på grasrotabevegelsen som endringsaktør i samfunnet.
Utopisk i hjertet og praktisk i hodet, balanse er alt i livet. Skriver egen blogg på spansk, norsk og engelsk.

Se alle innlegg skrevet av Sonia

OM CAMILLE
Camille er 29 år gammel, har en bachelor i pedagogikk og jobber som lærer i Osloskolen. Hun er er også en aspirerende skribent og har skrevet artikler for Dagbladet, Samora og FeTT, i tillegg til å være fast medlem av @SnapKollektivet.

Se alle innlegg skrevet av Camille

OM IDA
Jeg er historiker med middelalderen som hovedinteressefelt. Engasjert historieformidler. Opptatt av å skrive kvinner inn i historien. Kverulant og flisespikker.

Se alle innlegg skrevet av Ida

OM SOFIA
Jeg jobber i SAS som flyvertinne, er tillitsvalgt i fagforening, mediekritisk spaltist i medier24 og antirasistisk aktivist, blant annet som medlem i Rødts antirasistisk og minoritetspolitisk utvalg.

Se alle innlegg skrevet av Sofia

OM INGRID R
Jeg er 88-modell og ekte Oslofisert bygdejente som alltid har minst ett prosjekt på gang. Jeg har et hjerte som brenner for internasjonal solidaritet, men er langt ifra fremmed for hverdagsfeminismen.

Se alle innlegg skrevet av Ingrid

OM LINDA ELISE
Jeg er Linda Elise Haug Thunberg, 85-modell og adjunkt med opprykk. Har begge beina godt planta i alternativ kultur. Jeg har spilt gitar og sunget i pønkbandet Lucky Malice siden 2004, og er med i det kulturelle kollektivet Tonehjulet Kräftpest. Jeg elsker å lytte til folks historier, og brenner for mennesker som ikke passer inn i malen. Jeg er den eneste høna i kurven med en snill sønn, tre snille bonussønner, og en snill mann. Og denne høna er ikke redd for å plukke på det som jeg er uenig i.

Se alle innlegg skrevet av Linda Elise

OM LORELOU

Er forfatter, spaltist i VG, jurist og policyrådgiver i Regnskogfondet. Hun er fransk og kom med boka “En frosk i fjorden – kunsten å bli norsk” i 2017, og skriver den populære bloggen “afroginthefjord.com” om norsk kultur, kjærlighet, politikk og språk.

Se alle innlegg skrevet av Lorelou

OM MARI

Eg er 34 år, gift og lukkeleg mor til to fine jenter. Det å ha Cerebral Parese og hjul under rompa byr på utfordringar, og har gjort meg meir politisk bevisst. Like moglegheiter for alle ligg hjarta nært. Eg er frilanser innan journalistikk og kommunikasjon og svært oppteken av at alle som vil skal få bidra i samfunnet vårt. Arbeid for alle er viktig. Eg er evig feminist og brenn for dei svake.

Se alle innlegg skrevet av Mari 

OM SIGRID

Jeg er en 31 årig trønder og crazy catlady, opptatt av sosial- og økologisk rettferdighet. Av utdanning er jeg religionsviter med en spesiell interesse i selvutviklingsmiljøet, og bygde også nylig på med en bachelor i rådgivning og voksnes læring med vekt på resiliens i klimakrisas tidsalder. Jobber freelance med bl.a. grafisk design, redaksjon, undervisning og veiledning.

Se alle innlegg skrevet av Sigrid

OM EDEL

Jeg er 21 år gammel og studerer for tiden i Trondheim. Driver program på Radio Revolt og skriver for Under Dusken, og er ellers glad i musikk, bøker og spill. Elsker Tove Jansson og hater å lage mat.

Se alle innlegg skrevet av Edel

OM MARIA

28 årig blind aktivist og kunstner som bor i Tråante. Studerer koloniserende pedagogikk ved NTNU. På tross av statlig undertrykking er jeg i live for å knuse barrierer, lytte til musikk, lære språk og reise rundt for å bruke dem. Engasjerer meg for alle som marginaliseres. Jeg leder Steatornis, organisasjonen for økt tilgjengelighet i kulturlivet. Du finner meg på Twitter som @gullvinge.

Se alle innlegg skrevet av Maria


gro
OM GRO
Jeg er spesialsykepleier, sykehusansatt og engasjert fagorganisasjonsmedlem. Som representant for et tradisjonelt kvinneyrke med dyktige kolleger av begge kjønn, er jeg opptatt av fag, arbeidslivspolitikk og likestilling, og gjerne gjøre kål på noen fordommer. Jeg liker byen, kaffe og papiraviser, og å dingle med beina fra et høyt fjell.

Se alle innlegg skrevet av Gro

OM TRINE
Eg er 31 år, bur på Haugerud og jobbar i SV. Er mor til ein toåring og glad i kaffi, vener, fjell, familie og bøker.

Se alle innlegg skrevet av Trine

Tidligere aktive på Maddam:

OM NORA
Nora er student og aktiv i flere politiske organisasjoner. Hun droppa mattetentamen i tiendeklassen for å være i radiodebatt om retusjering av reklame, men turte ikke å fortelle det til mamma før flere år etterpå. Nora er 20 ½ år – en ungfole i Maddam-gjengen.

Se alle innlegg skrevet av Nora

OM SUNNIVA

Jeg heter Sunniva, er 34 år, samfunnsøkonom, lokalpolitiker og mosjonist. Jeg jobber for å utrydde fattigdom, å stanse de urettferdige klimaendringene og å ta vare på uerstattelig natur. Også mener jeg at alle kvinner og menn skal ha like muligheter, da.

Se alle innlegg skrevet av Sunniva 

OM INGRID T
Jeg er en 32 år gammel jurist med mann, barn og hund. På mange måter veldig konvensjonell, på andre måter ikke. Er politisk rådgiver for SV på Stortinget, og ellers interessert i friluftsliv.

Se alle innlegg skrevet av Ingrid

OM ÅSHILD
Jeg er 28 år og lærer. Jeg bruker resten av tiden min på politikk, tacospising, blogger med bilder av antrekk og trimming på treningssenter.

Se alle innlegg skrevet av Åshild

OM MARIE
Jeg er 28 år, og har gjort mye forskjellig (var det noen som sa rastløs?). Akkurat nå jobber jeg i bar og har en litt annen døgnrytme enn de andre hos maddam. Uten å ha faktisk oppnådd noen form for grad har jeg studert: psykologi, sosiologi, teater og media, alt dette i tillegg til at jeg har fagbrev som hjelpepleier. Til gjengjeld har jeg ingen studielån. Har en hamster som aldri dør og venter alltid på neste festival.

Se alle innlegg skrevet av Marie

OM KARI
Jeg er 34 år og en evig dyrker av middelmådighet og rettferdighet. Dvask maskulinist og furet værbitt feminist. Stemte Harding, og ikke Kerrigan i 94. Har ikke lappen. Skrev særoppgave om Anja Andersen i 6. klasse. Tidligere medlem av BOING-klubben. Ser verden i svart/hvitt.

Se alle innlegg skrevet av Kari


ingridh

OM INGRID H
Jeg er 34 år og statsansatt filosof, men vil helst drive med politikk, grubling, samtaler og tøys med de jeg er glad i.

Se alle innlegg skrevet av Ingrid

Kontakt oss: Send mail til hei@maddam.no 

Logo: MadDams logo i PDF