Om Maddam

Maddam er et feministisk bloggkollektiv bestående av en gruppe engasjerte kvinner som blogger om politikk, samfunn, kultur og likestilling. Siden vi startet opp i mars 2011 har lesertallene steget jevnt, og vi har blitt en aktiv bidragsyter i samfunnsdebatten, særskilt innenfor temaene kjønn, likestilling og feminisme.

Vi ønsker å være en arena hvor engasjerte (fortrinnsvis unge kvinnelige) skribenter kan publisere sine tekster. Derfor har vi innført ordningen med gjesteblogginnlegg. Til vår epost (hei@maddam.no) kan både menn og kvinner sende oss tekster som muligens kan passe innunder vår profil. Vi vil ta en vurdering av teksten og gir en tilbakemelding. Vår faste dag for gjesteblogginnlegg er onsdager.

Vi ønsker en bred og inkluderende profil på vår blogg for å tiltrekke oss både mannlige og kvinnelige lesere i ulike aldersgrupper og fra ulike samfunnssjikt. Derfor er vi opptatt av å variere både tematisk innhold og form på våre innlegg.

Den enkelte skribent velger selv tema for sitt blogginnlegg og innholdet gjenspeiler bare denne skribentens personlige holdninger. Dette gjelder også for våre gjestebloggere.

Håper du finner noe interessant lesestoff hos oss!

 

Maddam består av:

Hvis du vil kontakte en av oss i maddam kan du skrive en mail til hei@maddam.no

OM INGRID T
Jeg er en 30 år gammel jurist med mann, barn og hund. På mange måter veldig konvensjonell, på andre måter ikke. Er politisk rådgiver for SV på Stortinget og ellers interessert i friluftsliv og hundetrening.

Se alle innlegg skrevet av Ingrid

OM SUNNIVA
Jeg heter Sunniva, er 34 år, samfunnsøkonom, lokalpolitiker og mosjonist. Jeg jobber for å utrydde fattigdom, å stanse de urettferdige klimaendringene og å ta vare på uerstattelig natur. Også mener jeg at alle kvinner og menn skal ha like muligheter, da.

Se alle innlegg skrevet av Sunniva

OM ÅSHILD
Jeg er 28 år og lærer. Jeg bruker resten av tiden min på politikk, tacospising, blogger med bilder av antrekk og trimming på treningssenter.

Se alle innlegg skrevet av Åshild

OM MARIE
Jeg er 28 år, og har gjort mye forskjellig (var det noen som sa rastløs?). Akkurat nå jobber jeg i bar og har en litt annen døgnrytme enn de andre hos maddam. Uten å ha faktisk oppnådd noen form for grad har jeg studert: psykologi, sosiologi, teater og media, alt dette i tillegg til at jeg har fagbrev som hjelpepleier. Til gjengjeld har jeg ingen studielån. Har en hamster som aldri dør og venter alltid på neste festival.

Se alle innlegg skrevet av Marie


OM TRINE
Eg er 26 år, bur på Sandaker og jobbar i SV. Er glad i kaffi, vener, fjell og bøker.

Se alle innlegg skrevet av Trine


OM KARI
Jeg er 34 år og en evig dyrker av middelmådighet og rettferdighet. Dvask maskulinist og furet værbitt feminist. Stemte Harding, og ikke Kerrigan i 94. Har ikke lappen. Skrev særoppgave om Anja Andersen i 6. klasse. Tidligere medlem av BOING-klubben. Ser verden i svart/hvitt.

Se alle innlegg skrevet av Kari


ingridh

OM INGRID H
Jeg er 34 år og statsansatt filosof, men vil helst drive med politikk, grubling, samtaler og tøys med de jeg er glad i.

Se alle innlegg skrevet av Ingrid


gro
OM GRO
Jeg er spesialsykepleier, sykehusansatt og engasjert fagorganisasjonsmedlem. Som representant for et tradisjonelt kvinneyrke med dyktige kolleger av begge kjønn, er jeg opptatt av fag, arbeidslivspolitikk og likestilling, og gjerne gjøre kål på noen fordommer. Jeg liker byen, kaffe og papiraviser, og å dingle med beina fra et høyt fjell.

Se alle innlegg skrevet av Gro


sheida
OM SHEIDA
Jeg er født i Teheran og kom til Norge som tenåring. Mesteparten av tiden bruker jeg på skjønnlitteratur. Jeg skriver og oversetter noveller, romaner, teaterstykker og dikt. Tidligere har jeg også regissert et av mine teaterstykker. Ellers er jeg utdannet barnehagelærer, tar master i spesialpedagogikk og er politisk aktiv i SV.

Se alle innlegg skrevet av Sheida


OM HELGA
Eg er sosiolog, feminist og friluftsentusiast. Anten skriv eg så blekket sprutar om sånt som likestilling eller innvandringspolitikk. Elles finn du meg hoppande rundt i fjellet med eit lukkeleg glis. Eg bur og arbeider i Bodø i Nordland. Bloggar òg på www.helgaeggebo.no

Se alle innlegg skrevet av Helga


OM KAREN
Odelsjente fra Nordmøre som har gjort Osloboer og byråkrat av meg. Feminist siden barneskolen og radikalisert i studietida. Liker bøker, politikk, kostymedramaer, katter og kaffe, og klarer sjelden å holde meg unna verv. Er håpløst avhengig av Twitter og strengt tatt de fleste sosiale medier. Skriver om litteratur og livet på www.frokenflink.com. Sånn ellers lykkelig samboer med mannlig medfeminist som liker å bake.

Se alle innlegg skrevet av Karen

OM SONIA
Jeg er en spansk kvinne på 40 år, en alenemor som jobber som spesialpedagog i helsevesenet. Brenner for rettferdighet, fred, frihet og likestilling, men mest av alt kjemper jeg for å etterlate en bærekraftig og fredfull verden for våre barn. Trives med å stå utenfor politisk systemet siden jeg tror på grasrotabevegelsen som endringsaktør i samfunnet.
Utopisk i hjertet og praktisk i hodet, balanse er alt i livet. Skriver egen blogg på spansk, norsk og engelsk.

Se alle innlegg skrevet av Sonia

OM NORA
Nora er student og aktiv i flere politiske organisasjoner. Hun droppa mattetentamen i tiendeklassen for å være i radiodebatt om retusjering av reklame, men turte ikke å fortelle det til mamma før flere år etterpå. Nora er 20 ½ år – en ungfole i Maddam-gjengen.

Se alle innlegg skrevet av Nora

 

Logo: