Gjestebloggere

Hvis du vil være gjesteblogger for Maddam, send en mail til hei@maddam.no. Få med hva du vil skrive om og en linje om deg selv. Vi oppfordrer spesielt kvinner med minoritetsbakgrunn til å skrive.

 

Her er en oversikt over Maddams gjestebloggere:

Janne Reitevold er markedssjef og skriver bloggen Jannorama – slik jeg ser det. 

Karen Golmen går også under bloggnavnet Frøken Flink, og på  hennes blogg kan du lese om bøker og skriving og livet og politikk og interiør – og alt i mellom.

Guri Waalen Borch er 34 år, tobarnsmor, sosialkonsulent og SV-medlem

Benedicte Knutson er en glad vandrer på livets landevei.

Oda Sjøvoll er sosiolog, feminist, 28 år og tobarnsmor.

Gina Barstad er student, tidligere stortingsrepresentant og leder i Bergen SV.

Mira Berggrav Refsum er bartender og vokalist i KUUK.

Silje Mathisen og Freja Lina Huhle jobber som skole-og antidiskrimineringsrådgivere i Skeiv Ungdom.

Gunnell E. Sandanger er 38 år, bergenser i Oslo, og opptatt av miljø og rettferdig fordeling.

May-Lisbeth Brew er student, debattredaktør for religioner.no og likestillingist.

Lixian Cheng er kinesisk og kanadisk, blant mange andre ting.

Hege er lærarstudent og SV-ar, nerd og feminist.

Anonym gjesteblogger som er feminist, nyslanka og småsint.

Pernille G skal stå fram med norsk flagg i hånden den dagen Dagbladet trykker en illustrert reportasje om sexy cellulitter og illustrerer en nyhet om sydenferier med en ordentlig hengepupp og noen deilige valker.

Joanna Marie Furøy er skriblende frisør på 38, bosatt i Moss, med forkjærlighet for rock, bøker og (u)vær.

Anne Birgit Kalvik er 28 år, journalist og tobarnsmamma.

Jenny Dellegård er en urban partysvenske som elsker skogen, kaffe och Simone de Beauvoir. Hun jobber i forlag og som feministisk kulturformidler i Konsertforeningen.

Marianne Fostervold er seniorrådgiver ved KUN-senter for kunnskap og likestilling

Thomas Tallaksen jobber som medieanalytiker i Retriever og er lokallagsleder for Østensjø SV

Ingrid Aune medlem i Arbeiderpartiet og tidligere politisk rådgiver for utenriksminister Espen Barth Eide

Jens Kihl er SV-ar. Arbeider for tida på partikontoret.

Hanne Willoch er 28 år, utdannet medieviter og jobber som medieanalytiker.

M. H. Hallum (Malmfrid Hovsveen Hallum) er dramatiker og skribent.

Mira Beckstrøm Laurantzon (MBL) er friluftsentusiast

Kai Eidsvik er 28 år og jobbar for tida som guide på Island. Han har bakgrunn frå Skeiv Ungdom og Sosialistisk Ungdom og har ein bachelor i Samfunnsgeografi.

Kirsti Bergstø er finnmarking, SV-politiker og barnevernspedagog, og mot fredspris til EU.

Natalia Moen-Larsen er kultur-sosiolog. Hun jobber som vitenskapelig assistent på NUPI og er fungerende redaktør for tidsskriftet Nordisk Østforum.

Ingunn Selvåg er brannkonstabel.

Pia Bergmann er student, småbarnsmor og lokalpolitiker (SV).

Ingrid Hødnebø er filosof og Klara Furuberg skriver mastergrad i lese- og skrivepedagogikk, og har  en bachelorgrad i litteraturvitenskap.

Gunnell Sandanger er opptatt av rettferdig fordeling på mange plan og er følgelig feminist. For tiden er hun så heldig å være hjemme i permisjon med attpåklatten, en permisjon som tross gode intensjoner ikke ble delt helt likt.

Anja Kristin Solheim Skar  (f. 1983): Sosiolog som aldri klarer å bestemme seg. Jobber i rusomsorg, reiser litt, og søker jobber.

Kirsten Kvalø er født i 1987, studerer juss og jobber som vitenskapelig assistent med menneskerettigheter, er medlem av SV.

Åse Karen Westad Fjeld er utdannet sosiolog og med i styret i Kvinnefronten.

Ida Karlsen er feministisk leder i SU.

Kathinka Aakenes er 24 år, studerer juss og jobber for SEIF, som gir juridisk bistand til innvandrere.  Hun har også sin egen blogg.

Eva Langslet er er en tobarnsmamma som fraterniserer med livmorfeministene på hobbybasis, mens hun i arbeidstiden forsøker å gjøre verden til et litt bedre sted gjennom miljø- og kommunikasjonsrådgivning hos Fortuna Rådgivning.

Silje Naustvik Silje Naustvik er sykepleier av profesjon og jobber til vanlig på Oslo Universitetssykehus, lokalisasjon Radiumhospitalet.  Nå er hun så heldig å være leder for nesten 15 000 tydelige, modige og stolte sykepleiere i Oslo NSF.

Marte Gravem Isaksen kommer fra Kvæfjord og er 21 år. Hun jobber mye med festivaler og sitter i sentralstyret i SU.

Frøydis Sund er SV-politiker og vara til Stortinget. Jobber til daglig som rådgiver ved Likestillingssenteret og studerer master i moderne forvaltning ved Høgskolen i Lillehammer.

Marianne Fostervold er seniorrådgiver på KUN senter for kunnskap og likestilling.

Tone Salomonsen (f. 1974) er utdannet litteraturviter ved UiB . Hun er kvinnepolitisk leder i Hordaland SV.

Ane Evenstad er masterstudent ved UiO og skriver om boligmarkedet i Oslo.

Anna Lund Bjørnsen er har bakgrunn fra Sosialistisk Ungdom og er nestleder i Fellesutvalget for Palestina. I tillegg er hun instruktør i feministisk selvforsvar og holder kurs i regi av Jenteforsvaret.

Nora Warholm Essali er 16 år, aktiv i Rød ungdom og driver Kvinnefronten Trondheim.

Marte Knutsson  (f. 1982) har bachelorgrad i tverrfaglige kjønnsstudier fra UiO. Hun er en frafallen akademiker som nylig avbrøt mastergradsstudier i sosiologi for å jobbe fulltid som personlig trener. Les mer om Martes tanker og trening her.

Rannveig Svendby

Liv-Tone Ruud er leder av Jenteforsvaret. Jenteforsvaret er en nyoppstarta organisasjon som holder kurs i feministisk selvforsvar for jenter. Organisasjonen arbeider mot vold mot kvinner og seksuell trakassering, og ønsker å gjøre feministisk selvforsvar obligatorisk for alle jenter i den videregående skolen.

Thea Nathalie Finstad blogger fra Sør-Afrika om menn og likestilling.

Kjerstin Sundal er 14 år, går på Flatåsen ungdomsskole og er feminist.

Benjamin Larsen

Karina Standal er stipendiat i samfunnsgeografi ved Senter for utvikling og miljø ved Universitetet i Oslo (UiO), og reiser for tiden i India for å undersøke hvordan å ta i bruk solenergi i utviklingsprosjekter som påvirker kvinners hverdag.

Farhat Khan, 32 år, dansk-pakistansk kvinne med Bachelorgrad i Samfunnsvitenskap og Mastergrad i IT. Flere års yrkeserfaring innenfor telekom og oljeindustri. Hun var finalist til prisen ”European Muslim Woman of Influence 2010”.

Anne-Karin Nygård er generalsekretær for Norske Kvinners sanitetsforening. Hun har tidligere vært rektor ved Lovisenberg diakonale høgskole.

Sara Aimée Smiseth (26) har flyttet fra Oslo til småbruk på landet med traktor og katt, og går master i utøvende piano på Norges Musikkhøgskole. Ved siden av har hun sneket seg til en god porsjon studiepoeng i musikkvitenskap og tverrfaglige kjønnsstudier.

Anne-Karin Nygård er generalsekretær for Norske Kvinners sanitetsforening. Hun har tidligere vært rektor ved Lovisenberg diakonale høgskole.

Helle Cecilie Palmer er redaktør i Res Publica. Har  mastergrad i Publishing Studies fra University of Stirling i Skottland. Leser, dykker og prøver å trene til maraton. Er trønder.

Anna Valberg (f.1982) er kommunikasjonsrådgiver på NUPI. Hun har jobbet som teateranmelder for Klassekampen og Scenekunst.no, og er fagredaktør for statsvitenskap på Masterbloggen.no.

Ingrid Harvold Kvangraven jobber med informasjon og analyse i Slett U-landsgjelda (SLUG). Hun har en mastergrad i utviklingsstudier fra LSE i London og er opptatt av politisk økonomi og rettferdighet.

Ingrid Wergeland er sosiolog og er utreder i Manifest Analyse.

Gudrun E E Lindi sitter i styret i SNF-Sámi NissonForum/Samisk KvinneForum.

Adam Reiremo er nestleder i Oslo Sosialistisk Ungdom og studerer økonomi på Blindern.

Kristin Fridtun har mastergrad i norrøn filologi frå NTNU. Ho er spaltist i Dag og Tid og tilsett i Stadnamntenesta i Språkrådet.

Hannah Helseth er forfatter av boka “Generasjon sex” og sosiolog. Hun er glad i menn, men mest opptatt av kvinner.

Ingvild Skogvold avsluttet nylig en master i Midtøstenstudier og et opphold som engelsklærer i Nablus på Vestbredden. Er generelt samfunnsengasjert, og over gjennomsnittet interessert i Israel-Palestina konflikten.

Mina Finstad Berg er en 22 år gammel lillehammering som sitter i sentralstyret og arbeidsutvalget i Sosialistisk Ungdom. Ellers går tida med til å studere språk, jobbe med litteratur og se fotball.

Marianne Granheim Trøyflat er informasjonsrådgjevar i Nei til EU.

Hildegunn Gjengedal er nestleiar og kvinnepolitisk ansvarleg i Nei til EU. Ho jobbar til dagleg som seniorrådgjevar i Norges Bondelag.

Ragnhild Eskeland går på master i fransk litteratur ved UiO. Nå for tiden er hun et år i Paris. Hun skriver master om forholdet mellom litteratur og fotografi. Tidligere har hun gått et år på forfatterstudiet i Bø og vært redaktør for Bøygen på UiO.

Ebba Boye er nestleder i Sosialistisk Ungdom, har studert samfunnsøkonomi og jobber nå som assistent på SFO.

Ingrid Fadnes jobber som freelancejournalist og skal være koordinator for Latin-Amerikagruppenes solidaritetsbrigader i Chiapas fra og med januar 2012.

Shadrack Kubyane is from South Africa and is a business coach who assists organisations and businesses to successfully deal with progressive cultural diversity and transformation challenges in the workplace.

Kjersti Kanestrøm Lie jobber som journalist og har flere års erfaring fra radiOrakel. Hun har også mange år bak seg som aktivist i Latin-Amerikagruppene i Norge.

Mari Lund Arnem er 24 år gammel og kommer fra Oslo. Mari er feministisk leder i Sosialistisk Ungdom, har bakgrunn fra Norsk Målungdom, og er også selvforsvarsinstruktør. Hun har også sjekket om folk griper inn hvis en kvinne slår en mann på gaten.

Hanne Holmgren er medieviter, kommunikasjonsrådgiver ja sápmelaš (og same). Hun er interessert i politikk, retorikk og kommunikasjon i alle former. Bor for tiden i Romssa (Tromsø). Finnmarking i hjertet.

Cecilie Brenden Mueenuddin har en master i Gender Studies fra SOAS i London og skrev masteroppgave om maskuliniteter og ære i Pakistan. Hun bor for tiden på en gård i Sør-Punjab sammen med sin amerikanskpakistanske husbond.

Kristian Fjellanger jobber som organisasjons- og valgkampsekretær for SV. Han har skrevet boka Feit og har en blogg hvor han skriver om menn, kropp og fett. Den heter Mannsfett.

KUN senter for kunnskap og likestilling (KUN) er organisert som en stiftelse, som  jobber med likestillingsspørsmål i bred forstand i forhold til alle diskrimineringsgrunnlagene i lovverket.  KUN driftes av Kvinneuniversitetet Nord, en stiftelse som ble etablert i 1991.

Ingvild Korsnes Daasvand jobber som rådgiver ved Høgskolen i Oslo og Akershus, og er for tiden i foreldrepermisjon med datteren Jenny. Ingvild har vært sentralstyremedlem i Sosialistisk Ungdom og leder for Peace Brigades International Norge. Hun er masterstudent i Ledelse i komplekse systemer, sanger og yogaentusiiast.

Bianca Bernhoft Løkkeberg

Anna Tresse: Anna er født i 1991. Hun studerer internasjonale studier på UiO, og er internasjonal leder i SU. Nå er hun i Palestina i to måneder.

Hilde Watne Frydnes (f. 1983): Utdannet litteraturviter, jobber i teknologibransjen, bor i Edinburgh og har tilbragt de siste 4 årene i Irland og Skottland. Glad i regn, kaker og action-aktiviteter.

Marianne Engelstad: Masterstudent i historie ved Universitetet i Oslo og jobber som konsulent på institutt for arkeologi, konservering og historie. Hun er nyvalgt i Bydelsutvalget i Sagene for SV.

Hanna Hagen Bjørgaas, biologimaster  og (kanskje derfor også) MadMen entusiast.

Åsne Ø. Høgetveit (f.1985): Urbanisert bygdejente. Ho tek eigentleg ein mastergrad i Russlandstudiar ved UiT, men dette året er ho fagpolitisk ansvarleg i Norsk studentorganisasjon (NSO).

Christine Skogen Nyhagen: (f. 1982) er utdannet litteraturviter ved Universitetet i Oslo. Hun er redaktør i studenttidsskriftet Argument.

Audun Herning: Tidligere leder for Sosialistisk Ungdom og politisk rådgiver for SV. Han bor i Juba, hovedstaden i det som 9. juli blir republikken Sør-Sudan, hvor han jobber for Norsk Folkehjelp.

Gro Lindstad: Leder i FOKUS.

Joakim Dyrnes: Joakim er sosiolog og jobber i staten. Han har en mastergrad i sosiologi og jobber som seniorkonsulent ved Universitetet i Oslo.

Hilde Eliassen Restad: Hun har doktorgrad i internasjonal politikk fra University of Virginia, USA og jobbersom seniorforsker ved NUPI. Hun skriver en blogg om amerikansk politikk og kultur, Dagens DC (www.hilderestad.com).

Synnøve Midtbø Myking (f. 1985) er masterstudent i fransk lingvistikk ved Universitetet i Oslo. Ho er interessert i film og feminisme og mykje anna.

Anders R. Christiansen

Helga Eggebø: Sosiolog og stipendiat ved Universitetet i Bergen. Ho sit dessutan i eit offentleg utval som skal utgreia norsk likestillingspolitikk.

Linn Bauck Brodal: 22 år gammel trønder i hovedstaden. Studerer kriminologi ved universitet i Oslo, bystyremedlem i Trondheim bystyre og stolt sosialist.

Ingrid Dahlen Rogstad: nyutdannet statsviter fra Universitetet i Oslo. Hun er nå i gang med en doktorgrad om sosiale medier og politisk kommunikasjon ved Institutt for Samfunnsforskning. Fra tidligere har hun journalistutdanning og har jobbet som journalist blant annet i NTB og Bergens Tidende.

Ida Sellereite Fjell

Torild Skard: Leder i Norsk kvinnesaksforening.

Beate Sletvold Øistad: er redaksjonsmedlem i Fett og gjør så godt hun kan.