Den rareste sort ensomhet

I går var en kampdag. Å kjempe er sårt, å si fra er sårt. Vi hetses på nett. Vi mister muligheter på arbeidsplasser, i frivillighet eller i sosiale fellesskap. Fordi vi sier fra, fordi vi viser fram kampsårene våre. Til noen som skulle ønske vi var mer nyansert, mens de sipper til aeropresset kaffe fra kanne for én og slikker fingrene for å bla til litteratursidene i Morgenbladet. Å kjempe er en ensomhet og en tom kanne. Det tenker jeg på dagen etter en kampdag.

Den timen var vi samme åpne sår

Det spilte

kan vi aldri skylle vekk

Vi pumpet ut

alt det vi hadde gjemt

Nå har du sett meg

alle mine kutt

Foto: Alicia-1 av Tom Marvel, tilgjengelig under CC-BY-ND

Om forfatteren

Thea Harnes André

Thea Harnes André

Jeg er en dagdrømmer av natur og tøff i trynet når noe er ugreit. Jeg har en master i likestilling og mangfold fra NTNU og har et brennende engasjement for enkeltpersonens rett til å være seg selv i en stor verden. Kulturuttrykk som musikk, teater og litteratur tar livet mitt fra svart-hvitt til Technicolor.

Visit Website

Comments are closed.