Møt våre nye Maddamer!

Behovet for flere feministiske stemmer i samfunnsdebatten blir ikke akkurat mindre med årene, ei heller her på Maddam. Derfor har vi nå tatt inn hele tolv nye, flinke skribenter, som alle bringer med seg viktige perspektiver og erfaringer. Det er bare å glede seg til alle tekstene som kommer fra dem fremover!

Under kommer en kort introduksjon til hver og en av dem, ført i pennen av dem selv:

Miriam Aurora Hammeren Pedersen 

Jeg er Miriam, 29 år gammel og stolt transkvinne. Jeg er utdannet sosialantropolog med mastergrad fra UiO, og jobber for tiden med doktorgrad ved University of Cape Town i Sør-Afrika, hvor jeg har bodd de siste to årene. Jeg har også bodd i USA og Kenya, og har gjort etnografiske feltarbeid i Oslo, Romania, Fiji og Sør-Afrika. Min faglige hovedinteresse er identitet, spesielt etnisk identitet (PhD-prosjektet mitt handler om hvite engelskspråklige sørafrikanere). Jeg har relativt lang og bred erfaring fra organisasjonslivet i Norge, inkludert antirasistisk og feministisk arbeid. I tillegg har jeg skriveerfaring både fra egen blogg og fra en rekke publiserte artikler, og har også gitt ut boka “Crossing the River” om startfasen av livet som trans. På fritida er jeg sportsdykker og slektsgransker, spiller munnharpe og ukulele, og drikker mye svart kaffe.

Sigrid Steen Haugen

Jeg er 31 år, født, oppvokst og bosatt i Trondheim med mann, katt og et høyt antall planter. Jeg er utdannet religionsviter (bachelor og master i religionsvitenskap ved NTNU), og har også en bachelor i rådgivning og voksnes læring. Faglig sett er jeg ekstra interessert i nyreligiøsitet og selvutviklingsmiljøet, hvordan klimakrisens konsekvenser vil påvirke, samt emosjoner og vanskelige og rare mellomland i kommunikasjon og relasjoner. Om dagen med-skriver jeg bok om resiliens i klimakrisens tidsalder, driver med litt undervisning og grafisk design/markedsføring på si’, og søker etter fast jobb i mellom der.

Aina K. S. Kirsebom 

Jeg er Aina, jeg blir 45 til sommeren og bor i Gamlebyen i Oslo. Opprinnelig er jeg fra Lyngdal, og dro på 19-årsdagen min. Jeg har vært sammen med Caro i 16 år. Caro bruker ikke pronomen. Sammen er vi foreldre til Luka (12), musikk-glad Stork-barn. Vi har kolonihage på Sogn, der har jeg ansvar for Norges minste museum. Jeg er opptatt av byhistorie, kjønn, økonomi og folkehelse. Museet er et fint utgangspunkt til det. Jeg har storfag i etikk og mellomfag historie fra Universitetet i Oslo, og da jeg ble 40, tok jeg på en bachelor i sosialt arbeid på OsloMet. Jeg fokuserte på skeive migranter, seksuell helse, kjønn, økonomi, medbestemmelse. I fjor skrev jeg for KUNSTforum og Blikk. I tenårene ble det noen fanziner. Etter det utgivelser i bl.a Likestillingsrådets antologi og på Aschehoug. Jeg skrev Blindern-basert, i Filologen, Rubicon m.m. De siste årene har jeg også vært innom Reflektoriet. Jeg er skeiv og tjukk, mamma og sosionom. Jeg har med meg erfaringer fra flere verv og et ganske lite strømlinjeformet arbeidsliv. Jeg er idérik og engasjert, jeg elsker Oslo og jeg har vært feminist siden jeg var tidlig i tenårene.

Thea Harnes André

Jeg er 27 år og er en feminist med mye kreativitet og skriveglede! Jeg har en master i likestilling og mangfold fra NTNU og jobber nå hos Studentsamskipnaden på Gjøvik i et prosjekt for inkludering, ensomhets- og rusforebygging og styrking av studentfrivillighet. Jeg har vært engasjert på Samfundet i Trondheim, blant annet i festivalen ISFiT der jeg var kultursjef i hovedstyret i festivalen i fjor. Ellers er jeg glad i poesi, teater og musikk og elsker å sette ord på meninger, følelser og opplevelser gjennom kunst.

Edel Malene Farstad

Jeg er 21 år gammel, bor nå i Trondheim etter opphold i Vietnam og Italia, men er opprinnelig fra Notodden. Jeg blir ferdig med en bachelor denne våren, og etter det tar jeg et såkalt friår for å få tid til andre prosjekter. Jeg driver et musikkprogram på studentradioen her i Trondheim, og skriver anmeldelser for Under Dusken. Tidligere har jeg også skrevet for det feministiske tidsskriftet Under Arbeid. Ellers: er veldig glad i bøker, spill og kakao. Jeg er superfan av Tove Jansson og har en hel vegg dedikert til henne på hybelen.

Marie Nygaard Sørlien 

24 år gammel Oslojente. Feminist, sosialist og idealist. Flyttet til København for to år siden for å være praktikant på den norske ambassaden, ble forelsket i byen og har ingen planer om å vende hjem med det første. Nå tar jeg en master i politisk kommunikasjon på CBS, og jobber i kommunikasjonsavdelingen i Nordisk Ministerråd og Nordisk Råd ved siden av studiene. Interessert i alt fra innvandrings- og integreringsdebatten i de nordiske landene til kjønn, kropp og identitet. Favoritt tv-programmet mitt er Debatten. Ellers interessert i fotball og mat!

Alida Domaas

Jeg er 21 år og bor i Trondheim. Skriver for tiden bachelorgrad i ingeniørfag i fornybar energi på NTNU. Foruten å studere sitter jeg i bystyret i Trondheim for SV og er nestleder i fagforeningen Industri Energi Student (som er studentforeningen til LO forbundet Industri Energi). Funfact: tok fylletatovering av feministmerket da jeg var i Spania i jula.

Rose Fagerheim

Jeg heter Rose og er 30 år. Jeg er utdannet statsviter (bachelorgrad i sammenlikende politikk, UiB) og har en mastergrad i Gender Studies fra UiO. Siden jeg er statsviter er jeg naturlig nok interessert i politikk, men også kultur (spesielt litteratur og teater), så det håper jeg at jeg også kan skrive om på Maddam.

Maria Puenchir

28 årig blind aktivist og kunstner som bor i Tråante. Studerer koloniserende pedagogikk ved NTNU. På tross av statlig undertrykking er jeg i live for å knuse barrierer, lytte til musikk, lære språk og reise rundt for å bruke dem. Engasjerer meg for alle som marginaliseres. Jeg leder Steatornis, organisasjonen for økt tilgjengelighet i kulturlivet. Du finner meg på Twitter som @gullvinge.

Julie Flikke

Eg er ein 26 år gammal feminist og nynorskforkjempar frå Sunnfjord. Bur for tida i Trondheim, der eg har tatt master i Likestilling og Mangfald. Har akkurat begynt som stipendiat innanfor kjønnsstudiar på NTNU, der prosjektet skal handle om akademisk migrasjon til NTNU i eit postkolonialt, interseksjonelt perspektiv. Livsmål: “Live your life in a way that would make a straight, white man from the 1950’s angry”.

Lina Merit Jacobsen 

Jeg er 41 år og har jobbet mange år i redaksjon med grafisk design og desking, men har også utdanning innen film (fra Nordland kunst- og filmskole) og en bachelor i kultur- og samfunnsfag. For tiden er jeg arbeidssøker. Jeg bor på Bogerud i Oslo med samboer og to barn, liker å holde på med kreative småprosjekter, synger i folkemusikkor og liker å dra i skogen med familien.
Jeg har alltid vært opptatt av temaer som omhandler diskriminering, enten det gjelder kjønn, rase eller religion, og ser at jeg bruker mye tid i kommentarfelt. Utfordringen nå blir å finne temaer å skrive egne tekster om. Ganske skummelt, men vi får se hva jeg får til!

Sidsel Fjelltun

Jeg er 31 år og eksilnordlending i Oslo. Jobber som psykolog og er opptatt av konsekvensene av seksuelle overgrep, hvordan helsevesenet møter fattigdom, hvordan traumatiske opplevelser kan sette seg i kroppen med mer. Som ihuga feminist er jeg opptatt av at kvinner skal bli sett på som myndige, også når det kommer til egen kropp og de etiske valg det innebærer. Jeg har skrevet kronikker i ulike aviser og for NRK Ytring. Ble nylig valgt som leder i Sagene SV. Ved siden av aktivismen min har jeg to katter, en samboer og et sultefôret behov for kreativitet.

 

Illustrasjonsfoto: Vonecia Carswell på Unsplash

Om forfatteren

Karen Golmen

Karen Golmen

Odelsjente fra Nordmøre som har gjort byboer og universitetsbyråkrat av meg. Feminist siden barneskolen og radikalisert i studietida. Liker bøker, politikk, katter og kaffe, og klarer sjelden å holde meg unna verv. Er håpløst avhengig av de fleste sosiale medier. Sånn ellers relativt lykkelig tobarnsmamma, forlova med en mannlig medfeminist som liker å bake.

Visit Website

Comments are closed.