Maddam søker nye skribenter

utlysning

Maddam trenger flere stemmer – vil DU være med og bidra? 

Vi trenger nye, faste bidragsytere til det feministiske bloggkollektivet Maddam. Bloggen ble startet av en gruppe engasjerte damer i 2011. Hensikten var å ha vår egen, lavterskel plattform for å delta i samfunnsdebatten, som særlig skulle gi plass til nye, kvinnelige stemmer. Nesten ti år etter er bloggen vår fortsatt en viktig arena for å sette feministiske og andre dagsaktuelle tema på dagsorden.

Å være skribent på Maddam er frivillig arbeid og ikke betalt. Men du får skrivetrening og mulighet til å delta i et nettverk av dyktige damer som hjelper og støtter hverandre med både tekster og ideer og i debatter.

Du er:

 • Glad i å skrive
 • Feminist
 • Klar for å publisere fast minst et bidrag på bloggen i måneden
 • Klar for å bidra til deling av Maddams tekster og til interne diskusjoner og oppgaver i kollektivet
 • Ikke nødvendigvis en erfaren skribent eller samfunnsdebattant fra før, men har lyst til å formidle meningene dine eller viktige tema
 • Gjerne kreativ og nytenkende på hvordan Maddam kan bli en bredere debattarena gjennom et mangfold av uttrykksformer, for eksempel videosnitter, bilder eller podcast
 • Ivrig på å være med på å bygge, videreutvikle og spre kjennskap til Maddam

Du får:

 • Delta i et kompetent nettverk som kan bistå deg i å bli en enda bedre skribent og/eller samfunnsaktør.
 • Teknisk opplæring og støtte
 • Mange nye venner og bekjente fra hele landet
 • Bli del av et feministisk team som stiller opp for deg!

Vi ønsker oss et mangfold av stemmer til å blogge fra sitt ståsted og sin bakgrunn på Maddam. Vi har et interseksjonelt utgangspunkt og er opptatt av å inkludere både kjønns-, klasse- og minoritetsperspektiver i det vi skriver. Vi vil også gjerne inkludere stemmer fra et bredere aldersspekter enn i dag og oppfordrer særlig personer under 26 og over 40 til å søke. Hvis du har en erfaringsbakgrunn som kan bidra til å gjøre Maddam enda bredere og mer relevant, oppfordres du spesielt til å søke.

Er du med? Søk da vel!

Send oss en e-post om hvem du er og hvorfor du har lyst å skrive på Maddam til hei@maddam.no innen søndag 9. februar 2020.

Om forfatteren

Helga Eggebø

Helga Eggebø

Eg er sosiolog, feminist og friluftsentusiast. Eg skriv gjerne så blekket sprutar om sånt som likestilling eller innvandringspolitikk. Eg bur og arbeider i Bodø i Nordland. Bloggar òg på www.helgaeggebo.no

Visit Website

Comments are closed.