Tvilsomme matvaner og manglende selvkontroll

Det var min tur å skrive for maddam.no i dag. Jeg har hatt tidenes skrivesperre i tillegg til å ha vært opptatt med jobb, partiforpliktelser og andre ting som fyller hverdagen. Vanligvis tar man for seg dagsaktuelle tema som ofte er kvinnerelaterte. Mine medskribenter er oppegående og innsiktsfulle kvinner, jeg lærer masse av å lese deres innlegg, og jeg håper de blir like inspirert av meg. Men i dag velger jeg å skrive et innlegg som kan kategoriseres som fjas. Det er rett og slett for mye å forholde seg til i nyhetsbildet som er deprimerende, enten det er innskrenkinger i abortloven, samfunnsdebattanter som desperat prøver å holde seg relevant ved å redusere en stortingspolitiker til hodeplagget hun bærer eller folk som tilhører skravlekassen som vil fjerne en rasismeparagraf som selvfølgelig ikke vil gå utover noen av personene som kommer med dette oppropet. Vær så god, her er «jeg orker ikke mer» innlegget mitt. God fornøyelse.

Hei, vil du gjøre som meg i løpet av en firedagers tur på jobb? Dagen før du skal ut på tur så forbereder du deg mentalt på å ikke spise noe usunt på denne turen. Pakk ned proteinbarer, pose med nøttemix og noen poser med havregrøt. Fortell deg selv at du ikke skal spise noe annet enn dette, og kun sunne middager de neste dagene. Penger spart er det også i tillegg til følelsen av tilfredshet over å ha holdt seg unna mat som ikke er bra for deg. Dessuten må proteinbarene spares til du virkelig er sulten.

Reis opp til Oslo Lufthavn. Start dagen med en frokost-flyvning til Dublin. Spis et varmt rundstykke dyppet i smeltet smør. Fortell deg selv at det er det eneste du skal spise av brød. Spis to rundstykker til. Bli oppblåst i magen. Kombinasjonen gluten og luftrykk i høyden er dessverre en svært uheldig kombinasjon som ender med at både uniforms skjørt og strømpebukse blir ditt største problem resten av arbeidsdagen. Drikk en cola zero også, du er jo allerede oppblåst i magen. Nå er det tid for en liten matpause før neste tur. Fortell deg selv at du skal spise en liten salat. Finn ut av at det er fredagstaco i personalkantinen. Spis to porsjoner, det er tross alt all you can eat for 65 kroner. Jo mer du spiser, dess mer penger sparer du fordi du ikke trenger å spise mer i løpet av dagen. Dessuten må proteinbarene spares til du virkelig er sulten.

Reis ned til København for å overnatte der. Gå på treningsrommet på hotellet og forbered deg på en knalltøff treningsøkt. Nå skal all ost, rømme og guacamole inntatt i lunsjpausen forbrennes. Gå/løp på en tredemølle i 20 minutter. Det burde jo være bra nok. Du gikk jo ganske mange skritt på den flyvningen til Dublin på grunn av den gjengen som var på guttetur og drakk masse øl. Bestill pakistansk mat på just-eat.dk og få det levert på rommet. Husk å bestille naan med hvitløk. Du har tross alt trent. Og proteinbarer og havregrøt må spares til du virkelig er sulten og det ikke er noe annet tilgjengelig.

Fly til Chicago dagen etter. Etter servering spiser du vegetarmaten som er til overs fra business class. Spis også to marispankakestykker og italiensk is med sitronsmak. Fortell deg selv at det kanskje ikke var så lurt, du har jo tross alt havregrøt i bagen. Ankom Chicago. Spis deep dish pizza til middag, du er jo tross alt ikke der så ofte lenger og kan nyte en lokal spesialitet med god samvittighet. Dagen etter spiser du en stor amerikansk frokost med alt det innebærer. Gå på shopping, museum eller kontakt noen venner du har som bor der. Spis lunsj på Cheesecake Factory. Hvil litt før du blir hentet på hotellet for å fly tilbake til København. Stikk innom lagkakehuset på Kastrup, du har fløyet nattflyvning og kan gjøre dette med god samvittighet. Fly passivt hjem til Oslo. La havregrøt, nøttemiks og proteinbarer bli loggende til neste gang du skal ut på tur. De er til nødstilfeller når det ikke er noen annen mat tilgjengelig. Takk for meg.

Om forfatteren

Sofia Rana

Sofia Rana

Jeg jobber i SAS som flyvertinne, er tillitsvalgt i fagforening, mediekritisk spaltist i medier24 og antirasistisk aktivist, blant annet som medlem i Rødts antirasistisk og minoritetspolitisk utvalg.

Visit Website

Comments are closed.