Hva skal man med bloggere som tror Grønland er farlig?

Navn: Urban kunst på Tøyen Kreditering: VisitOSLO/NLE Film

Nettstedet Document har hatt besøk av utenlandske gjester som kan holde foredrag der både gjester og arrangører får bekreftet sin frykt om Europas undergang i umiddelbar fremtid. For et par uker siden var det Steve Bannon, den amerikanske politiske strategen som jobbet for Donald Trump. Ikke bare gjestet han Document sitt arrangement på Oslo Militære Samfund, men dagen før ble han intervjuet på Nordiske Mediedager i Bergen. Sistnevnte gikk som forventet, arrangørene av mediedagene levde i en villfarelse om at en norsk journalist nok skulle sette Bannon på plass med kritiske spørsmål. Det skjedde ikke. Dagen etter var Bannon gjest hos Document. Den åpenbare islamofobien uteble på dette arrangementet til enkelte av gjestenes fortvilelse. Men det var likevel et løft for personene bak som kunne ha en politisk stjerne på besøk uten å måtte betale for det selv da han beleilig nok allerede var i landet. Riktignok en falmende stjerne, men stas er det for ytre høyre.

Den siste på gjestelisten var Katie Hopkins. Hopkins er Storbritannias svar på Hege Storhaug om du vil, men hakket mer sensasjonspreget. Det går faktisk an. Hopkins skrev i en spalte i den britiske tabloidavisen The Sun at migranter og flyktninger var «kakerlakker» som «spredde seg som et virus». Innlegget ble i ettertid fjernet fra avisens nettsider etter massive protester og underskriftskampanjer. Hopkins har kalt Londons borgermester Sadiq Khan «den muslimske borgermesteren av Londonstan» og oppfordret folk til å ta til våpen for å kjempe for sitt hjemland mot muslimene. I tillegg til dette er Hopkins en sterk kritiker av alt som heter mangfold og multikultur, hun har kommet med utallige drøye utspill på sosiale medier, pekt ut vanlige mennesker som terrorister, fått passet sitt konfiskert i Sør-Afrika for å ha spredd hatprat og utallige andre kontroverser. En slik samfunnsaktør finner altså noen i Document ut at kan være nyttig å invitere til Oslo. Ikke så veldig overraskende, verdens undergang har stått på agendaen fra den kanten ganske lenge.

Katie Hopkins dro forutsigbart nok for å filme seg selv i den islamiserte sharia-styrte krigssonen Grønland. Hun står foran moskeen i Åkebergveien og hevder at stedet er i ferd med å bli tatt over av somaliske gjenger og at alle som bodde øst i byen har rømt vestover. I bakgrunnen jogger en dame forbi som ikke ser somalisk ut, muligens på flukt vestover. Hun hevder også at politiet patruljerer sjeldnere i området. Nærmeste politistasjon ligger et steinkast unna. Det at norsk-somaliere deltar i lokalpolitikken og sitter i bydelsutvalg er tydeligvis også et endetidstegn. Oslofolk tok til Twitter for å si ifra. Det finnes ikke noe vakrere enn når noen disser stedet man bor eller kommer fra og får passet sitt påskrevet. Noen hadde laget et lite kart som viste Oslo politi sitt hovedkvarter, Oslo Fengsel, nærmeste vinbar og stedet der Hopkins sto og så spøkelser på dagtid. Andre påpeker at det er dette området der Pride Paraden starter hvert år. Flere profilerte politikere og mediefolk tar til motmæle og sier de er lei bullshit som dette og at området er i ferd med å bli et gentrifisert hipster-mekka. Nordmenn liker seg her og ingen flykter noen steder.

Det er noe positivt med at endetidsspådom-turister kommer til byen vår for å fortelle hvordan det egentlig er, vi får sagt ifra at hva vi synes. Det samme skjedde med Peter Sweden som var innom i fjor sommer for å gå rundt i no-go sonen Grønland midt på sommeren. Han la også ut en video der han spiste en pølse fra Shell og fortalte om den fine norske matkulturen, så han skal man vel ikke ta så altfor seriøst, men uansett. Disse menneskene har en følgerskare som tar ordene deres på alvor, da skulle det bare mangle at lokalbefolkningen får svare. Selv om det er i form av memes, GIFS og tegninger. Neste gang noen kommer for å rapportere om tilstandene på Grønland kan man invitere til en forfriskende vanilje milkshake.

Om forfatteren

Sofia Rana

Sofia Rana

Jeg jobber i SAS som flyvertinne, er tillitsvalgt i fagforening, mediekritisk spaltist i medier24 og antirasistisk aktivist, blant annet som medlem i Rødts antirasistisk og minoritetspolitisk utvalg.

Visit Website

Comments are closed.