Hils på våre nye, dyktige Maddamer!

Den observante Maddam-leser har nok allerede lagt merke til noen nye skribenter den siste tiden, og helt riktig; vi har rekruttert sju dyktige damer som skal skrive og på andre måter bidra fast fremover her på bloggen. Gled dere! Under får dere bli litt bedre kjent med hver og en av dem:

Camille Oneida Charles

 

Jeg er en kvinne med mange kulturelle referanser i baklomma: jeg har karibiske foreldre, født i Toronto, Canada og har bodd i Norge i overkant av 20 år. Som 29-åring, har dette formet meg og gjort meg bevisst på identitetsspørsmål som en WoC (woman of color). Som feminist brenner jeg for interseksjonalitet og en inkluderende feminisme med plass til alle. Leveregel: “I am not free while any woman is unfree, even when her shackles are different from my own.” – Audre Lorde

 

Ida Scott

Jeg er historiker og håper jeg kan bidra ved å tilføre Maddam et historisk perspektiv og øke interessen for kvinnehistorie. Historien er i hovedsak skrevet av og for menn, så det er viktig å inkludere kvinnene også. De fleste problemstillinger kommer bedre frem ved å sette dem i et historisk perspektiv, og dette gjelder i høyeste grad kvinnesaken og andre tema som er relevante for kvinner. Middelalderen er min hovedinteresse, så det er nok fare for at det kommer noen artikler om den perioden fra meg. De feministiske sakene som engasjerer meg mest er likestilling i arbeidslivet og familielivet. Ellers er jeg veldig glad i å skrive og å diskutere.

Ingrid Rostad

 

 

 

Jeg kommer fra ei lita bygd i Trøndelag, men kaller også Oslo hjemme. Som statsviter og reiseentusiast har jeg en forkjærlighet for konfliktsoner og diktatur i ulike stadier av demokratisering. Tidligere var jeg leder av Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom, og jeg er organisasjonsnerd til beinet. Jeg ble født feminist, men blir stadig radikalisert.

 

Lorelou Desjardins

Jeg er fransk og flyttet til Norge i 2010. Jeg er jurist, jobber i Regnskogfondet med europeisk energipolitikk, og på fritiden min skriver jeg om humor, kultur og politikk for norske aviser og radioer. Jeg har en fast spalte i VG, men skriver også for Agenda Magasin, Aftenposten og NRK når jeg finner noe klokt eller morsomt (eller begge) å si. (Foto: Anna Julia Ganberg @ Blunderbuss)

 

 

Linda Elise Haug Thunberg

Jeg er 33 år, adjunkt med opprykk og har begge beina godt planta i alternativ kultur. Jeg har spilt gitar og sunget i pønkbandet Lucky Malice siden 2004, og er med i det kulturelle kollektivet Tonehjulet Kräftpest. Jeg elsker å lytte til folks historier og brenner for mennesker som ikke passer inn i malen. I familien min er jeg den eneste høna i kurven, med en snill sønn, tre snille bonussønner og en snill mann. Og denne høna er ikke redd for å plukke på det jeg er uenig i!

Mari Svartveit Hansen

Eg er 34 år og gift. Lukka var stor når eg vart mor. To fine jenter held meg i ande mellom fjell og fjord i Kinsarvik. Det å ha Cerebral Parese og hjul under rompa byr på utfordringar, og har gjort meg meir politisk bevisst. Like moglegheiter for alle ligg hjarta nært. Med bachelorgrad i kommunikasjon og media har eg skapt min eigen arbeidsplass, som frilanser innan journalistikk og kommunikasjon.  Eg er svært oppteken av at alle som vil skal få bidra i samfunnet vårt. Arbeid for alle er viktig. Eg er evig feminist og brenn for dei svake. Eg nyttar pennen og snakketøyet så ofte eg kan, for dei sakene eg vil løfta fram. Lesarane vil få eit innblikk i mi verd som mor og det å må ta omsyn til hjula mine. Når eg fekk ei dotter med mikroti (berre eit øyra) har eg fått større perspektiv på samfunnet. Sorteringssamfunnet vil eg alltid kjempe mot, fokuset på det ytre og utseendet må endrast. Alle jenter er gode som dei er. Yes we can!

Sofia Rana

Jeg jobber i SAS som flyvertinne, er tillitsvalgt i fagforening. Ellers er jeg mediekritisk spaltist i medier24 og antirasistisk aktivist, blant annet som medlem i Rødts antirasistiske og minoritetspolitiske utvalg.

Om forfatteren

Karen Golmen

Karen Golmen

Odelsjente fra Nordmøre som har gjort byboer og universitetsbyråkrat av meg. Feminist siden barneskolen og radikalisert i studietida. Liker bøker, politikk, katter og kaffe, og klarer sjelden å holde meg unna verv. Er håpløst avhengig av de fleste sosiale medier. Sånn ellers relativt lykkelig tobarnsmamma, forlova med en mannlig medfeminist som liker å bake.

Visit Website

Comments are closed.