8. mars-guide!

Det virker som 8. mars bare blir større og mer mangfoldig for hvert år som går, og i år kan mange av oss velge å vrake i debatter, bokbad, konserter og andre kulturelle happenings i tillegg til det faste toget som arrangeres i flere byer.

I kjølvannet av metoo-kampanjen er ikke vanskelig å se for seg at kvinnedagen 2018 kan bli en stor dag. Ikke bare en solidarisk kampdag, men også en dag for å feire den enorme framgangen vi har hatt den siste tiden.

Kvinnefronten har laget en (mer eller mindre) helt komplett oversikt over alt som skjer i hele landet, både før, etter og på selve dagen. Les og bli inspirert!

I Trondheim starter hovedmarkeringen kl.17.00. Design: Linnéa Johansson

Etter å ha blitt hetset grovt på nett har samfunnsdebattant og poet Sumaya Jirde Ali blitt nødt til å trekke seg fra 8. mars-markeringen i Bergen, samt flere debatter og arragementer hun skulle ha deltatt på. Det massive presset mot henne resulterer dermed i knebling. Derfor oppfordrer jeg alle til å bruke kvinnedagen til å støtte Sumaya og andre modige kvinner i samfunnsdebatten.

Fra Jirde Alis diktsamling «kvinner som hater menn»

Dette kan gjøres gjennom å lage en plakat, banner eller lignende til markeringen eller toget dersom det er et der du bor, eller du kan dele tekster og informasjon i sosiale medier. Du kan også gå i rette med nettrollene i kommentarfelter for å vise dem at de ikke får hatet sitt uimotsagt.

Da gjenstår det bare å ønske alle en super 8. mars-feiring!

Om forfatteren

Nora Warholm Essahli

Nora Warholm Essahli

Visit Website

Comments are closed.