Maddam anbefaler: Feministisk filmhelg!

Denne helgen syns vi i Maddam du skal ta turen på kino for å få med deg Marvel-blockbusteren Black Panther. Hvorfor vi anbefaler deg å gå og se en amerikansk superheltfilm, spør du? Vel, fordi denne filmen til tross for sin mannlige hovedrolle hylles over hele verden som en feministisk film der det er de beintøffe krigerheltinnene som stjeler showet:

The female cast and characters are absolutely dynamite and go beyond being simply eye-candy for the big screen.

Flere anmeldere og ikke minst feminister som har sett filmen roser den for å ha kvinner i en type roller som vanligvis innehas av menn; karakterer som bruker rå makt, styrke og vold, og som spiller en helt sentral rolle i filmens handling og historie. At disse slagkraftige og sterke kvinnene i tillegg er afroamerikanske bryter med enda flere stereotypiske fremstillinger på film, og bidrar til et sårt tiltrengt mangfold på kinolerretet.

Nettstedet Studybreaks.com går så langt som å si at denne filmen kan være begynnelsen på en mer likestilt filmbransje – og etter #metoo er det vel neppe særlig kontroversielt å si at det jaggu trengs.

Vi gleder oss til å se filmheltinner som er “brilliant, beautiful and badass” på kino og gir Black Panther en Maddam-anbefaling denne uka!

Foto og offisiell trailer fra Marvel studios.

Om forfatteren

Karen Golmen

Karen Golmen

Odelsjente fra Nordmøre som har gjort byboer og universitetsbyråkrat av meg. Feminist siden barneskolen og radikalisert i studietida. Liker bøker, politikk, katter og kaffe, og klarer sjelden å holde meg unna verv. Er håpløst avhengig av de fleste sosiale medier. Sånn ellers relativt lykkelig tobarnsmamma, forlova med en mannlig medfeminist som liker å bake.

Visit Website

Comments are closed.