Kvinnedagen 8. mars

custom-Custom_Size___14496866427_8a13e9ab3e_k

Snart är det internationella kvinnodagen och vi på Maddam har sammanställt en lista över ting som sker på olika platser i landet den 8 mars. U are welcome!

OSLO

8. marstoget i Oslo (Youngstorget, 18.00)
Onsdag 8. mars markeres tradisjonen tro med et demonstrasjonstog i hovedstaden. Vi samles på Youngstorget for musikalse innslag og dagens appellanter.

Ladyfest har stor 8. marsfest! (Sentralen)
Ladyfest inviterer til Den store 8.mars-festen 2017 på Sentralen! Etter toget feirer vi kvinnedagen i den ærverdige Marmorsalen med konserter, appeller og annen underholdning. Vi er stolte av å presentere et program som innholder alt fra “elektroakustisk collage i full forvirring” til queer-core pop-punk!

Snip20170304_2

Kvinnedagen 8. mars. Høyrepopulistisk vind over USA og Europa (Professorboligen)
Vi ser på fremveksten av høyrepopulisme i vesten med feministiske briller. Det blir også musikk med Tuva Syvertsen fra Valkyrien Allstars, kaffe og sjokoladecroissanter til alle.

Gå med Kvinnefronten og Jentefronten i 8.marstoget

Frokostmøte på kvinnedagen: De skamløses tid. (Nationaltheatret)
“Velkommen til frokostmøte om «de skamløse»: De som har kjempet mot undertrykkende normer, på selveste kvinnedagen! Nationaltheatret, Antirasistisk Senter og Tankesmien Agenda inviterer til frokostmøte” 

Snip20170304_1

Hvor blir det av kvinnene i den offentlige debatten? (Kulturhuset)
Både i sosiale og tradisjonelle medier domineres politiske diskusjoner av menn. I panelet: Madeleine Schultz, journalist i Agenda magasin, Ingebjørg Sofie Larsen, kulturredaktør i Minerva, Nora Mehsen, leder i Skeiv verden, Ingrid Grønli Åm, redaksjonssekretær i Klassekampens
debattredaksjon

Konsert på Blå med Hysj och svenska artisten Rein, nominerad till årets nykommer/årets dans på P3 Guld.
“Många av mina texter är samhällskritiska och handlar mycket om det jag gått igenom. Jag sjunger om orättvisor och hur det är att vara kvinna i underklassens Sverige.”

Processed with VSCO

TRONDHEIM

Markering 8. mars av den internasjonale kvinnedagen (Torget 17.00)

Syklubb fra hælvete (Trondheim Folkebibliotek)

16299197_10154057268986805_1810612564408400782_n
“Syklubb fra Hælvete” – vi har stjælt tittelen fra Maja Ratkje, en av de som står støtt som rollemodell. Musiker uten nødvendigvis å være kvinne først. Men kvinne også. Det å snakke om kjønn og frigjøring er omtrent like støyende som plata til Ratkje.
Både de som synes det skal snakkes om det og de som ikke vil snakke om det skulle ønske de slapp. Men kan vi komme utenom det i ei tid der man plutselig må begynne å diskutere abort igjen? Når åpenbare sexister stemmes fram i internasjonal politikk, og når vi ser at Norge fremdeles har sterke tradisjonelle kjønnsmønstre?

Forskerstafett på kvinnedagen (Litteraturhuset)
Fra kl 14-15.20 er det forskerstafett med kjappe innlegg fra kjønnsforskningen. Du kan komme og gå på det tidspunktet som passer. Noen vil holde innlegget på norsk og noen på engelsk.
Fra kl 15.30 vil Sissel Lie fortelle om kvinnelige kunstnere i surrealismen.

Livet, og korleis leve det (Trondheim Folkebibliotek)
Møt Anne Gunn Halvorsen i samtale med tekstforfattar og journalist Anna Lian.

BERGEN

Velkommen til årets 8. mars markering i Bergen! 
Arrangementet er todelt. 
Først markeres dagen på Torgalmenningen, deretter samles vi for å gå i tog i retning Salem konferansesenter der innearrangementet vil finne sted.

16722416_666929033514512_4802830555319082938_o

Lansering av FETT (Landmark)
Velkommen når Fett lanserer årets første nummer, og lader opp til årets kvinnedag i samme slengen! Vi byr på en feministisk helaften på Landmark med samtale, konsert og DJ. 

Snip20170304_3

Bergen Filmklubb visar “Tomboy”(Bergen Offentlige Bibliotek)

Kvinnefronten listar fler arrangemang i bland annat Stavanger, Karasjok, Drammen och Tromsø.

 

 

Titelbild: The Fist, Tabak Sarkar, (CC BY 2.0)
Övriga bilder är lånade från respektive event

Om forfatteren

Sofia

Sofia

PK kulturjournalist från Stockholm. Kaffedyrkare, klassresenär och läshuvud.

Visit Website

Comments are closed.