POPUP-feministhus i Trondheim åpner igjen!

Banner POPUP

I 1915 ble den første internasjonale kvinnedagen arrangert i Norge. 101 år senere, i 2016, ble Norges første og eneste feministhus åpnet i Trondheim. I morgen åpner det for 2. gang. Denne gangen er POPUP feministhus åpent i hele mars måned, og har hver dag – unntatt søndager – et bredt og spennende program. Feministhuset holder til i et tomt butikklokale i Olavskvartalet.

8. mars-komiteen skriver på sine nettsider: “POPUP feministhus drives på idealisme, kun husleien betales av 8. mars-komiteen. Fra 2017 har vi et politisk vedtak fra Trondheim bystyre som støtter oss moralsk i arbeidet, og håpet er at Trondheim vil bli den første byen i Norge med et permanent feministhus”.

På åpningsdagen vil ordfører Rita Ottervik åpne huset og klippe den rosa snoren kl 18.00. Deretter blir det konsert med Svartlamon Damekor før selveste Torild Skard kommer for å snakke om omsorg, fred, makt og kvinnebegrepet. Åpningen avsluttes med allsang med Heidi Larsen fra LO i Trondheim. Resten av uka blir det kurs i gryteorkestertromming, utstilling og paroleverksted, blant annet. Her er lenke til POPUP-husets første uke.

I feministhusets andre uke blir det blant annet tegnekurs, samtaler om kropp, diskusjon og samtale om aldring med professor Lynne Segal fra University of London, forestilling med “Noras søstre”, Afghansk poesi og mye annet interessant. Lenke til hele programmet her.

Program POPUP

Den tredje uka, som du kan finne hele programmet til her, kommer Marta Breen, det blir feministisk selvforsvar og det blir kvinner, mat og integrering med Sanitetskvinnene. Det blir også, blant annet, samtaler om seksuelle overgrep og FNs arbeid for kvinners rettigheter.

POPUP-åpning 2016

Fra åpningen av POPUP-huset i 2016. Foto: Kari Dahn

Som vanlig blir det også 8. mars-tog med torgarrangement og festmøte i Trondheim. Appellanter på torgarrangementet er Ida Marie Brannsfjell fra Tråante 2017, Maddams egen Sheida Sangtarash og Anita Gjersvold fra ELF – Elektroarbeidernes Fagforening Trøndelag.

8. mars i andre byer:

Bergen

Bodø

Drammen

Oslo

Stavanger

Tromsø

 

 

Om forfatteren

Gro

Gro

Jeg er kreftsykepleier, intensivsykepleier og engasjert fagorganisasjonsmedlem. Som representant for et tradisjonelt kvinneyrke med dyktige kolleger av begge kjønn, er jeg opptatt av fag, arbeidslivspolitikk og likestilling, og gjerne gjøre kål på noen fordommer. Jeg liker byen, kaffe og papiraviser, og å dingle med beina fra et høyt fjell.

Visit Website

Comments are closed.