“Er jeg fri nå?” – norsk bok om feminisme lanseres på arabisk

Er jeg fri_liggende

I 2013 ga Linn Stalsberg ut boka “Er jeg fri nå?”, der hun problematiserer skvisen vi står i som kvinner når vi både skal være karrieremennesker og omsorgspersoner. Har vi et arbeidsliv som legger til rette for at begge deler er mulig? Ida Lou Larsen i Morgenbladet beskrev boka som “den viktigste kvinnerfrigjøringsboka på mange, mange år”.

Nå er altså boka oversatt til arabisk og lanseres i dag, 13. februar, i Kairo.

Fra pressemeldingen:

På arabisk heter boken ER JEG FRI og den lanseres i forbindelse med Cairo Literature Festival. Både forfatter og oversetter vil være tilstede under lanseringen.

ER JEG FRI (2013) tar for seg møtet mellom feminsime og kapitalisme, og spør hva som skjedde med den radikale kvinnefrigjøringens krav om et annet samfunn i møte med 1980-tallets markedsfundamentalisme og forbrukskrav.

Dermed settes den moderne tidsklemmen mange opplever i spagaten mellom omsorgsansvar på en side, og lønnsarbeid på den andre, inn i en større sosiologisk og økonomisk sammenheng. Boken spør hvordan vår tids ideologi påvirker livene våre i det private, og om vår tids økonomiske system, som driver rovdrift på både mennesker og natur, trenger noen radikale og raske korrektiv. En av løsningene som foreslås er sekstimersarbeidsdag for alle.

At boken nå kommer ut på arabisk løfter disse temaene ut av en nordisk, og inn i en internasjonal diskusjon.

Er jeg fri_staaende

  • Oversetter av boken er Sherin Abdel Wahab, som tidigere har oversatt Henrik Ibsen, Knut Hamsun, Jon Fosse og Torbjørn Egner til arabisk. Kontakt: sherin.awahab@emku.net. Amal Rawash har også bidratt i oversettelsen.
  • Forlaget er Sefsafa Culture & Publishing, med redaktør Mohamed El-Baaly. Kontakt:elbaaly@gmail.com eller +201110787870 Nettside: www.sefsafa.net

Det blir også mulighet til å møte forfatter og oversetter på Ugla bokbar 2. mars. 

Om forfatteren

Gro

Gro

Jeg er kreftsykepleier, intensivsykepleier og engasjert fagorganisasjonsmedlem. Som representant for et tradisjonelt kvinneyrke med dyktige kolleger av begge kjønn, er jeg opptatt av fag, arbeidslivspolitikk og likestilling, og gjerne gjøre kål på noen fordommer. Jeg liker byen, kaffe og papiraviser, og å dingle med beina fra et høyt fjell.

Visit Website

Comments are closed.