Noras søstre – feministisk teater i Trondheim 25. og 26. november

breaking-silence

Gjennom teater vil to masterstudenter fra NTNU sette fokus på likestilling og hvordan det er å være kvinne i Norge i dag. De skriver i en pressemelding at dette er deres bidrag i markeringen av FNs dag for avskaffelse av vold mot kvinner i Trondheim 25. november. Stykket spilles på teaterhuset Avant Garden 25. og 26. november.

Christina Søhol (23) og Jeanette Mauricio (36) møttes i 2015 gjennom Pop-up feministhus i forbindelse med at Mauricio leste fra sitt manus til “Noras søstre”. Noraene er søstre av Nora Helmer i Henrik Ibsens “Et dukkehjem” fra 1879. Manuset til “Noras søstre” er basert på sanne historier fra intervjuer Mauricio har gjort med norske kvinner. Det handler om hvilke rettigheter og muligheter kvinner i Norge har i dag, hvilke utfordringer man møter på i samfunnet og hvilke plikter man har som kvinne. Noen av temaene kan være tunge, men de lover at stykket også er ispedd en god del humor.

noras-sstre-avantgarden

Fra forestillingen

Christina Søhol er en av de yngste regissørene i Norge, og skuespillerne er fra forskjellige land. Stykket spilles på engelsk, både fordi det er en internasjonal dag som markeres og fordi en ønsker å nå ut til et internasjonalt publikum.

Teaterkompaniet kalles Breaking Silence Productions og deres mål er å fremme likestilling gjennom teater.

Så bor du  i Trondheim, ta turen til Avant Garden i morgen eller lørdag!

Her er lenke til Facebook-event

Plakat av Jeanette Mauricio

Bilde svart-hvitt: Christina Søhol

 

Om forfatteren

Gro

Gro

Jeg er kreftsykepleier, intensivsykepleier og engasjert fagorganisasjonsmedlem. Som representant for et tradisjonelt kvinneyrke med dyktige kolleger av begge kjønn, er jeg opptatt av fag, arbeidslivspolitikk og likestilling, og gjerne gjøre kål på noen fordommer. Jeg liker byen, kaffe og papiraviser, og å dingle med beina fra et høyt fjell.

Visit Website

Comments are closed.