Caroline – vil du ta en kaffe med meg?

cbe-bilde

Caroline Berg Eriksen har igjen sjokkert på sosiale medier med sine post-fødselsbilder. Fire dager etter har hun helt flat mage! Jeg hadde egentlig ikke tenkt å ofre en kalori på selfiene Caroline Berg Eriksen la ut under og etter graviditet. Og jeg har ikke lyst til å kaste meg på bølgen som fordømmer bildene eller legger ut mindre pene bilder av meg selv. For debatten om økt kroppfokus og skjønnhetspress mot gravide og barselkvinner er langt viktigere enn at den rotes inn i en diskusjon om vi er for eller imot magen til Berg Eriksen. Så Caroline tvil du ta en kaffe med meg? Jeg lurer på hva du tenker om at gravide og barselskvinner i økende grad utsettes for økt kroppspress? Føler du på det? Og hva kan vi sammen gjøre med det?

I alle de barselgruppene jeg har deltatt i har slanking, tilbake i form, bukser som ikke passer vært et tema. Mange, og jeg kan være ærlig og innrømme at det inkluderer meg selv, synes ikke alltid har vært så kjekt å ikke kunne bruke buksene jeg hadde før jeg ble gravid.

I sommer gikk Finn Skårderud ut og advarte mot at mens graviditet tidligere hadde vært en «fritid» for kvinner med spiseforstyrrelser, føler de nå økt press at de også under graviditeten skal se slanke ut. Dette er et usunt kroppspress jeg tror de fleste gravide og mødre føler på, kanskje også Berg Eriksen. Når vi til og med skal se sylslanke ut under og rett etter graviditet, ha flat mage en uke etter fødsel og løpe fram til 4 dager til termin (?!), har det gått for langt.

Bildet Berg Eriksen la ut i dag, bidrar til å øke presset – og kan føre til at flere gravide og mødre ikke føler seg fine nok, i en tid der fokuset burde vært et helt annet sted. Mitt ønske til Berg Eriksen er derfor at hun som forbilde for mange jenter og damer, heller kunne bruke rampelyset til å dempe og ikke øke kroppsfokuset.

Så Caroline, vil du ta en kaffe med meg og ta en prat?

Om forfatteren

Ingvild Reymert

Ingvild Reymert

Jeg er 28 år og brenner for solidaritet, rettferdighet og miljø. Jeg er fast representant for SV i bystyre i Oslo, der jeg jobber for en by der det er mindre forskjeller på folk. En rettferdig boligpolitikk, et arbeidsliv der alle har ett på hele og faste stillinger og likestilling er tre av mine kampsaker.

Visit Website

Comments are closed.