Noora og William er verdens kjedeligste par

Marie, Marie, Maria og Embla utgjør bandet Razika. De har blitt kjent gjennom blant annet hits som “Faen ta deg” og “Vondt i hjertet”. Erna Solberg uttalte at hun synes de er morsomme å høre på fordi de har sånne naive jente-sanger, og jentene slo hardt tilbake og sa at de ikke er naive og at det er fordi de er jenter at de blir omtalt slik. Så gikk de rett av sted og ga ut singelen “Se deg ikke tilbake” som kritiserer regjeringens asylpolitikk.

Innimellom må man bare rase litt mot Erna.

Innimellom må man bare rase litt mot Erna. (Skjermdump: vg.no)

Men ikke nok med det, Razika er feminister. De er rett og slett et uttalt feministisk band. Og de er gjester i siste utgave av podcasten Bra Damer med Guri Solberg. Der snakker de ut om hva feminisme er for dem, hvordan det er å spille i band med bestevenninnene sine og sist men ikke minst: de snakker endelig ut om hvorfor Noora og William er verdens kjedeligste par.

Jeg har dessverre aldri møtt Razika selv, men det gjorde mannen min på Øyafestivalen i fjor. Jeg er ikke bitter, altså.

Jeg har dessverre aldri møtt Razika selv, men det gjorde mannen min på Øyafestivalen i fjor. Jeg er ikke bitter, altså. (Foto: Privat)

Hvis du fremdeles har litt tid igjen som ikke er fullbooket i sommer, bør du virkelig høre på denne podcasten. Hvis du er fullbooket er jeg sikkerpå at du rekker å klemme inn litt bradamepodcastlytting mens du er ute og går til og fra erender, mens du kjører buss, jogger eller lager middag. NB! Jeg anbefaler ikke å høre på podcast mens man sykler av trafikksikkerhetshensyn.

Du kan f.eks. laste ned podcasten på Player FM, iTunes, Soundcloud eller subscribeonandroid.

God sommer!

Razika på 1. mai. Anbefaler ikke å lese kommentarfeltet på denne facebook-posten på siden deres. Den er overtatt av folk som er veldig glad i Israel og ikke så glad i palestinere.

Razika på 1. mai. Anbefaler ikke å lese kommentarfeltet på denne facebook-posten på siden deres. Den er overtatt av folk som er veldig glad i Israel og ikke så glad i palestinere. (Skjermdump: facebook.com)

 

Forsidebilde: Razika, Tore Sætre, (CC BY-SA 2.o)

 

Om forfatteren

Sunniva

Sunniva

35 år, Oslo, samfunnsøkonom. Sosialist, feminist, mosjonist og miljøverner. Leder for Oslo SV. Gruppeleder for SV i bystyret i Oslo og medlem av samferdsels- og miljøkomiteen. Lever i tiden og forventer effektivitet!

Visit Website

Comments are closed.