Feminisme til folket!

image

Markeringen av kvinnedagen 2016 i Trondheim foregår ikke bare 8. mars. Her har nemlig komitéen bestemt seg for å vie feminismen skikkelig oppmerksomhet i nesten tre uker til ende. Et tomt butikklokale i foajéen ved Olavshallen ble tatt i bruk 1. mars og åpnet ved varaordfører Hilde Opoku. Azra Halilovic gjorde monologen “muslimske kvinner i et demokratisk land” og Panter Tanter Produksjoner viste deler av forestillingen “Coole Fredrikke”.

image

Varaordfører Hilde Opoku holdt innlegg på åpningsdagen 1.mars. Her i samtale med Silje Salomonsen fra 8.mars-komitéen.

I de følgende dagene blir det appeller, debatter, kulturinnslag, håndarbeid, klesbyttedag, paroleverksted, bøllekurs og mye annet fra kl 16.00-21.00 hver dag unntatt søndager. I dag er det feministseminarer og håndarbeid med feministisk vri på programmet, som i sin helhet finnes her.

Azra Halilovic fremfører "muslimske kvinner i et demokratisk land"

Azra Halilovic fremfører “muslimske kvinner i et demokratisk land”

Dette sier arrangørene selv om POPUP-feministhus:

“POPUP-feministhus er et uttrykk for at kvinnekampen er på opptur. Vi nøyer oss ikke med å kreve arenaplass for kvinner. Vi skaper nye arenaer ved å få feminismen ut til folket. Derfor fylles “POPUP-feministhus” med et mangfoldig program, der enhver kan stikke innom og delta på det man måtte ha mulighet og interesse for. POPUP-feministshus 2016 er et prøveprosjekt. Det er programmert, og gjennomføres kun på idealisme. Om forsøket blir vellykket, vil det inspirere til å videreutvikle ideen. Kanskje ender Trondheim opp med Norges første permanente feministhus i dette årtusenet?

Alle arrangementer er gratis, men hatten går.

8.mars-komiteen i Trondheim ønsker alle velkommen!

Om forfatteren

Gro

Gro

Jeg er kreftsykepleier, intensivsykepleier og engasjert fagorganisasjonsmedlem. Som representant for et tradisjonelt kvinneyrke med dyktige kolleger av begge kjønn, er jeg opptatt av fag, arbeidslivspolitikk og likestilling, og gjerne gjøre kål på noen fordommer. Jeg liker byen, kaffe og papiraviser, og å dingle med beina fra et høyt fjell.

Visit Website

Comments are closed.