En tjeneste her og en tjeneste der

Klokka åtte om morgenene skulle rørleggeren komme å feste et rør til veggen, klokken ti kom tømreren for å gå over endringene på badet og mellom klokken 12 og 14 skulle tekniker fra Get komme på døra for å fikse internettilgangen.

I morgen kommer elektrikeren innom en tur, og på fredag kommer en pensjonert vaktmester som skal sette sammen IKEA-møbler og henge opp alt som må henges opp. For ikke å glemme møbelsnekkeren: han som laget servantskapet på det lille badet og skal lage bokhyller og oppbevaring på skråtaksloftet.

Dette er ikke kødd, dette var det som skjedde hjemme hos oss i forrige uke.

arbeider

Har jeg i min middelklasse omgivelse sett for mye på Downton Abbey hvor tjenerskap er naturgitt og alle er fornøyde med sin plass? Er det det som har gjort at vi så enkelt bestiller hjelp.

Vi kan kjøpe vaskehjelp som vasker mens du er på jobb. Middag kan bestilles med en matkasse, eller du kan få levert dagligvarer på døra med for eksempel kolonial.no. Netthandling er blitt utbredt og en nyinnflyttet østeuropeer har flere en en gang kommet på døra med Bring-merket på brystet.

Samtidig som vi leser knallharde oppgjør om dårlige arbeidsforhold i Klassekampen og nikker enige med Ommund Stokka, så vasker den tidligere polske husmoren kjøkkenet. Sømløst kan vi snakke om fordeling og samvittighet for flyktninger fra Syria og hvor misfornøyd vi er med flisleggingen på badet.

Er dette selvpisking? Er det ikke lov, til og med bra, at noen som kan gjøre arbeidet bedre gjør det i stedet for at jeg som har ti tommeltotter skal bruke tid jeg ellers kunne brukt på samfunnsnyttig arbeid? I mitt tilfelle er det arbeidet som forretningsadvokat, så ja, jeg ser utfordringene i resonnementet.

Ihvertfall frem til babyen blir større så vasker jeg min egen skit, og jeg går selv å handler. Prinsippene strekkes likevel ikke lenger enn at jeg betaler for at noen trivelige polakker i Lørenskog for å legge om dekkene. Og oppussing. Det hadde jeg ikke fått til selv uansett. Men det betyr ikke at det likevel er uproblematisk.

Bilde: Worker of the stones – CC 

Om forfatteren

Ingrid

Ingrid

Jeg er en 30 år gammel jurist med mann, barn og hund. På mange måter veldig konvensjonell, på andre måter ikke. Er politisk rådgiver for SV på Stortinget og ellers interessert i friluftsliv og hundetrening.

Visit Website

Comments are closed.