Stem på en Maddam!

Stem på en maddam!

Snart er det kommune- og fylkestingsvalg, og i år er det i mulig å stemme på flere av MadDam-bloggerne. Under valget har vi muligheten til å påvirke samfunnsutviklingen i en mer rettferdig og likestilt retning. Derfor er det viktig å bruke stemmeretten!

Noen drar engasjementet et hakk videre og er aktive innen politikken. Lokalpolitisk engasjement gir påvirkningskraft i saker som blant annet berører miljø og oppvekst, og det du anser som viktigst i akkurat din kommune.

Vi vil at flere kvinner og feminister av begge kjønn skal engasjere seg i politikken, og er glade for å kunne vise at flere Maddam-skribenter står på en liste i høst.

Har du lyst til å bidra til #krysskvinnerinn eller stemme på feminister i din kommune, gir vi deg her en oversikt over hvem som stiller. Husk at du også kan gi slengere til kandidater fra andre partier enn det du stemmer på.

Her er Maddams kandidater:


Sunniva Holmås Eidsvoll – 3. kandidat for Oslo SV

Sunniva bor på Grünerløkka og brenner for feminisme og miljø. Noe av det viktigste for Sunniva i denne valgkampen er å få ren luft i Oslo og en ny T-banetunnel, i stedet for å bygge ut E18, som vil gi mye mer forurensning. Hun har tidligere vært leder for Operasjon Dagsverk, daglig leder i Natur og Ungdom og sentralstyremedlem i Naturvernforbundet. De siste fire årene har hun vært lokalpolitiker i bydelsutvalget på Grünerløkka,  og i dag er hun leder for miljøpolitisk utvalg i SV.

Her kan du lese mer fra Sunniva og her kan du støtte Sunniva på Facebook.

 

Stem på Sheida!Sheida Sangtarash – 2. kandidat for Bærum SV og 16. kandidat for Akershus

Sheida bor i Bærum og er opprinnelig fra Iran. Hun kom til Norge som flyktning og er godt kjent med veien fra asylmottak til integrering. Bosetting av flere flyktninger og integrering er av hennes hjertesaker. Hun er utdannet barnehagelærer, har en mastergrad i spesialpedagogikk og har et stort engasjement for barn, og særlig barn med spesielle behov. Hun vil ta kampen for å snu budsjettkuttene som rammer barn. Sheida er opptatt av likestilling, arbeideres rettigheter og at alle mennesker skal ha muligheten til å ta i bruk sin arbeidskapasitet uansett bakgrunn og funksjonsnivå.

Hun vil jobbe for et arbeidsliv basert på tillit til de ansatte og at de nye bestemmelsene i arbeidsmiljøloven ikke skal gjelde i Bærum. Tillit til de ansatte og gode omsorgstjenester i kommunen er dessuten to sider av samme sak mener hun.

Malin 3Malin Lenita Vik – 35. kandidat for Oslo Rødt

Malin skriver: Jeg står på lista til Rødt fordi Rødt setter kampen mot forskjells-Norge øverst på agendaen. I tillegg har Rødt en feministisk og antirasistisk politikk som er progressiv og klassebevisst. Rødt er også det eneste partiet som kaller en spade for en spade: Grønn kapitalisme er en selvmotsigelse!

Malin jobber som informasjonsrådgiver i FN-sambandet og bor i gamle Oslo. Hun mener at økonomisk ulikhet er vår tids største utfordring. Hun har tidligere skrevet om dette på Maddam, blant annet i dette mye leste innlegget.

Åshild2Åshild Tungen – 10. kandidat for Trondheim SV

Åshild jobber som lærer i Trondheim og mener noe av det viktigste hun kan bidra med er å få flere lærere og fjerne hjemmeleksene i Trondheim-skolen. Hun er også opptatt av å få mer feminisme inn i Trondheimspolitikken.

 

 

 

 

Nora_testNora Fjelddalen – 54. kandidat for Oslo SV

Nora jobber i SV og er tidligere leder av Oslo SV. Hun vil jobbe for å redusere testregimet i osloskolen og bytte ut hjemmelekser med skolelekser, så flere unger lærer mer og trives bedre på skolen.

 

 

 

 

 

Trine2Trine Østereng – 12. kandidat for Alna SV

Trine bor på Haugerud og jobber i SV. Hun vil ha flere lærere og helsesøstre i Oslo-skolen.

 

 

 

 

 

 

Bilder er våre egne, og andres brukt med tillatelse.

Filmen er laget av Henning Grøtterud Stensen og Alexander Hagen Huse.

Om forfatteren

maddam

maddam

Maddam er et feministisk bloggkollektiv bestående av en gruppe samfunnsengasjerte kvinner som blogger om politikk, samfunn, kultur og likestilling.

Visit Website

6 Comments

 1. Jonas 05/09/2015

  “Under valget har vi muligheten til å påvirke samfunnsutviklingen i en mer rettferdig og likestilt retning”

  Så vi bør stemme på en kvinne (fordi hun er kvinne) for å få et mer likestilt og rettferdig samfunn?
  Etter hva samtlige bøker skriver om definisjonene på både “rettferdighet” og “likestilling” er ikke den setningen kompatibel med ordene som er brukt.

 2. Vorastra 05/09/2015

  Du forstår vel at dette er for å øke mangfoldet din sopp .. nettopp derfor har de her listet opp kvinner uansett meninger eller parti og …. uh …. uh……
  ok glem det jeg sa

 3. Jonas 06/09/2015

  Kvinner uansett meninger? Ser kun representanter fra SV og Rødt jeg. Hva med Høyre og FRP sine kvinnelige representanter? De passet kanskje ikke inn i “uansett meninger”-paragrafen din?

  Om formålet er å øke mangfoldet, ikke bland inn likestilling og rettferdighet som argumenter, da alle disse 3 ordene har forskjellige betydninger, din sopp.

 4. Vorastra 06/09/2015

  Det var et sarkastisk innlegg din sopp. les det på nytt…

 5. Jonas 06/09/2015

  Har et bedre forslag – skriv det på nytt så folk skjønner det.