Slik trener du for å bli bikiniklar!

trening

Trening i Glimt-bobla, Arkiv i Nordland, (CC BY-NC 2.0)

Bikinisesongen er rett rundt hjørnet, og det er på tide å gjøre seg klar for bading og soling. Nesten ingen unge er fornøyd med kroppen sin, leste jeg på forsiden av Dagbladet i slutten av mai. Det er jo forferdelig. Jeg tror at det vil hjelpe om ungdom trener litt mer. Men hvordan bør du trene? Hvilke øvelser gir best effekt? Jeg trener hver uke og kan dermed både ett og annet om trening. Det er mange useriøse råd der ute som du ikke bør stole på. Derfor deler jeg i dag mine aller beste treningstips før sommeren.

Først og fremst er selvfølgelig arv og gener viktig. Dessverre velger vi ikke våre foreldre, men det er greit å være bevisst på hva man kan oppnå med det utgangspunktet man har. Det viser seg nemlig at ungdommer med et positivt forhold til egen kropp, har én ting til felles: De har foreldre som ikke fokuserer på kropp og utseende. Og det bringer meg til hovedpoenget: Det mange gjør feil i oppkjøringen til bikinisesongen er at de bruker alt for mye tid på jogging, armhevninger, sit-ups og avanserte kostholdsråd, og alt for lite tid på mentale øvelser.

Slik trener du til bikinisesongen:

Komplett treningsprogram i 3 trinn

Øvelse 1: Se normale kropper

I svømmehallen vil du se masse andre nakne mennesker i garderoben og normale kropper i bevegelse i badetøy.

Ta med deg bikinien din og stikk en tur i svømmehallen. I media flommer vi over av useriøs reklame med retusjerte mennesker. Kroppene er tynnere, tennene hvitere, huden glattere, håret mer glansfullt enn normalt og alle er stylet og pyntet på av profesjonelle hjelpere før bildene er tatt. Normale mennesker med skole, studier, arbeid og fritidsinteresser har ikke tid eller mulighet til å se slik ut. Det er det veldig viktig å forstå. Derfor er det på tide å dra nesa vekk fra ShapeUp og fitnessbloggene på dataskjermen og komme seg ut i den virkelige verden. I svømmehallen vil du se masse andre nakne mennesker i garderoben og normale kropper i bevegelse i badetøy. Forsøk selv å bevege deg normalt mens du har bikini på og tenk på hvor deilig det er å svømme. Hvis det er stupetårn i din lokale hall, kan du forsøke å hoppe fra et nivå høyere enn du har turt før. Det gir et kjempekick og er et boost for selvtilliten. Kos deg gjerne i badstuen etterpå.

Øvelse 2: Glem kroppen

Dra på skolen, jobben, heng med venner og familie, delta på aktiviteter og forsøk å bare være i kroppen uten å tenke på den.

Dette er en øvelse du bør gjøre hver eneste dag. Det krever konsentrasjon og hard innsats, men jeg lover deg at det blir lettere etter hvert. Etter at du har gredd håret om morgenen, tatt på deg eventuell sminke og klær du liker er det på tide å rette blikket utover. Dra på skolen, jobben, heng med venner og familie, delta på aktiviteter og forsøk å bare være i kroppen uten å tenke på den. Ikke tenk på kroppen din når du spiser mat, når du ser på TV og ikke tenk på kroppen din når du legger deg i senga for å sove om kvelden. Mitt beste triks er å velge ut noen andre ting å tenke på istedet. Jeg tenker ganske mye på hvor mye jeg gleder meg til sommerferie, for eksempel.

fakta

Øvelse 3: Bidra til endring

Vi kan gå rundt og gjøre postive mentale øvelser til vi blir blå, det bidrar ikke til å dempe kroppshysteriet i samfunnet.

Den siste øvelsen er å innse at dette ikke bare er et problem du må ta ansvar for å fikse selv. Det er faktisk en rekke store markedsaktører der ute som ønsker å selge oss varer, tjenester, blader og aviser og disse har et enormt stort ansvar for kroppspresset de påfører oss gjennom reklame og artikler med retusjerte mennesker. Det holder ikke at vi lar være å sjekke moteblogger eller unngår å følge fitnessmodeller på instagram. Vi kan gå rundt og gjøre postive mentale øvelser til vi blir blå, det bidrar ikke til å dempe kroppshysteriet i samfunnet når vi uansett gjennom reklameplakater og massemedia konstant blir bombardert med unormalt tynne kropper som er fikset på gjennom retusjering. Derfor bør du støtte Ungdom mot Retusjert Reklame sin kampanje som pågår nå. Bli med og krev at all retusjert reklame må merkes! Du kan støtte kampanjen ved å spre budskapet i sosiale medier, eller melde deg som aktivist og bli med på aksjoner for å henge opp advarsel på reklame rundt omkring i byer og tettsteder.

Skjermbilde 2015-06-08 kl. 23.33.54

Ta gjerne sykkelen eller beina fatt når du skal et sted i stedet for å kjøre bil eller buss. Ta deg gjerne en treningsøkt og spis godteri bare på lørdag. Det kan gjøre at du holder deg sunn og frisk. Men du blir ikke fornøyd med kroppen din hvis du hele tiden jobber for å endre kroppen din. Hvis du skal bli klar for å kose deg i sola i sommer og nyte en is i varmen, må du greie å ta på deg bikini og slappe av og tenke på noe annet enn kropp. Det krever hard mental trening for de fleste av oss.

Delebilde

Om forfatteren

Sunniva

Sunniva

35 år, Oslo, samfunnsøkonom. Sosialist, feminist, mosjonist og miljøverner. Leder for Oslo SV. Gruppeleder for SV i bystyret i Oslo og medlem av samferdsels- og miljøkomiteen. Lever i tiden og forventer effektivitet!

Visit Website

Comments are closed.