Gode nyheter: Det er hårfargen som teller!

 

image

 

Nylig endret jeg hårfarge fra brun til blond. I henhold til Hegnars kvinner må jeg nå passe meg for ikke å bli oppfattet som annerledes enn før. Helst bør jeg bestille en frisørtime med det samme, for å bli oppfatta som den jordnære og trygge jenta jeg er. Takk for nok et supert innlegg fra magasinet Hegnars kvinner. Dette bidrar aktivt til at kvinner vil bli tatt seriøst i arbeidslivet.

I flere år nå har jeg inngått i diskusjoner med venninner om jobbsøking, søknadsskriving og lønnsforhandlinger. Vi har hatt utførlige samtaler om hvilken bakgrunn det er best å ha når man søker ulike typer jobber, hvilke ekstraaktiviteter vi kan vise til ved siden av studier, noen har forsøkt å “få en fot innafor” ved å jobbe hardt og alt for mye i deltidsstillinger, vi har trent hverandre i mulige intervjuspørsmål og tilpasset CVene utallige digitale søknadsportaler.

Lettelsen var derfor stor da jeg denne uka leste at alt dette har vært overflødig. I følge Hegnars kvinner er det nemlig hårfargen som avgjør hvordan de som skal ansette deg vurderer deg!

Visste du at hårfargen kan ha betydning for hvordan rekruttereren oppfatter deg?

Dette ante jeg ingenting om. Jeg følte meg dum og snytt for alle de timene jeg hadde brukt på å uroe og forberede meg til jobbintervjuer og søknadsprosesser – til ingen nytte. “Visste du at hårfargen kan ha betydning for hvordan rekruttereren oppfatter deg?” spør Hegnars kvinner. Nei, det visste jeg faktisk ikke. Jeg visste heller ikke at hårfargen indikerer noe om din personlighet som er avgjørende for hvordan du vil fungere for arbeidsplassen eller at det er en pekepinn på dine sterke og svake sider, og dermed hva de som ansetter bør spørre deg om på intervjuet. Gud skje lov, at jeg vet det nå.

Her er supertipset – særlig formidlet til alle dere som i kveld sitter og tenker at dere skal få fram deres beste sider på intervjuet ved å si det rette eller formulere dere på mest mulig intelligent måte. Dere kan bare droppe det. Det er hårfargen som avgjør!

Fra Hegnars kvinner: “Dette tenker hodegjegeren om hårfargen din”:

Blond: Lett til sinns, glad og sprudlene.

Brunt/Mørkt: Bein i nesa, jordnær, tillitsvekende og trygg.

Rødt hår: Freidig, kreativ, engasjert, frekk.

Rosa/grønt/blått hår: Har behov for å stikke seg ut, sterk personlighet eller på søken etter seg selv.

Grått hår: Erfaren, trygg, kunnskapsrik.

 

– God helg!

*******

Bilde: “Barbie fashonistas” av Charles Roark  (CC BY-NC-ND 2.0)

 

 

Om forfatteren

Ingrid

Ingrid

Ingrid er 32 år og offentlig ansatt filosof, men vil helst drive med politikk, samtaler og tøys med de hun er glad i.

Visit Website

2 Comments

  1. Jonas 22/05/2015

    Uten at jeg på noen som helst måte kan forklare hvorfor, så kjenner jeg meg igjen i de beskrivelsene Hegnar her kommer med angående hårfarge, uten at jeg tror det på noen som helst måte vil være avgjørende så fort personen åpner munnen og faktisk begynner å fortelle om seg selv.

  2. KarenThue 02/06/2015

    Nettsiden heter HegnarKvinner, og saken stod over to sider i VG samme dag.