Møt våre nye Maddamer

Tidligere i høst utlyste Maddam to nye plasser i vårt bloggkollektiv. Vi fikk inn så mange gode søknader at vi måtte ta inn tre nye skribenter.

3301099717_9409b2d08b_z

 

Illustrasjonsbilde: write or be written off, juliette , CC BY NC ND

Maddam ble startet opp i 2011 med 12 kvinner. I våres fikk vi to nye faste skribenter, Ingrid Hødnebø og Kari Kristensen, som hadde vært vikarer hos oss et halvt år i forveien. På grunn av ønske om ytterlig utvidelse og utvikling av Maddam lyste vi ut to nye plasser tidligere i høst.

Etter utlysningen fikk vi inn over 40 søknader fra et bredt spekter av kvinner. Kvinner i ulike aldre, livssituasjoner og med variert bakgrunn sendte inn søknad. Vi var overveldet over at så mange forskjellige kvinner kunne tenke seg å være med. Det kan også tyde på at vi lykkes i vårt prosjektet som er å være en inkluderende plattform og kvinners ”eget rom” til å utforske feministiske argumenter, tekstskriving og meningsutveksling i offentligheten.

Flere av søkerne skrev at de savnet et feministisk felleskap, et sted å jobbe med skriving og en arena å publisere sine tekster på. Det kan vi godt forstå. Betydningen av kvinnefelleskap kan knapt overdrives i et debattklima der kvinner fremdeles bedømmes hardere og etter andre kriterier enn menn.

Muligens har antallet søkere også sammenheng med den feministiske bølgen som har skylt over landet. I løpet av det siste året har vi innsett at likestilling og feminisme er ikke et ”mykt politikkfelt” for spesielt interesserte eller ”gærne rødstrømper”. Likestilling handler faktisk om vår hverdag, og er noe kvinner i Norge vil kjempe for. Det har vi vist i året som har gått. For likestilling og kvinnefrigjøring handler om vår selvfølelse, om vår sikkerhet, våre roller, vår helse, vår økonomi, vår livskvalitet, våre muligheter og vår frihet. Og det er hele dette spekteret av saker vi i  Maddam retter blikket mot.

For fire år siden, da Maddam ble opprettet, husker jeg en kamerat si følgende til meg:

Men hvor lenge kan man egentlig holde på med en feministisk blogg? Det er jo et ganske avgrenset tema. Det er jo ikke såååå mye å skrive om liksom.

Jeg husker at jeg så på han, flirte og svarte:

Ja det skal vi nå se på!

Og etter hvert som årene går er det ikke slik at vi tappes for kampsaker, interessante vinklinger og temaer å ta opp. Det gjør heller ikke våre lesere som stadig vekk sender oss innleggene sine. Mer bevisstgjøring, skaper nemlig mer debatt. Mange temaer kan heller ikke kan gjentas ofte nok. For vi har fremdeles ikke likelønn, vold mot kvinner er fremdeles et like omfattende problem og kvinners frihet snevres inn hvis vi ser på omfanget av skjønnhetstyranni og spiseforstyrrelser. Blogger som Maddam.no, Antibloggeren Magnhild, Livet blant dyrene og Under Arbeid (for å nevne noen) behøves altså like mye nå som noen gang før. Dette er også grunnen til at Maddam er i utvikling og nå velger å utvide.

Når vi i komiteen skulle vurdere søknadene vi fikk inn, var bredde et sentralt stikkord for oss. Vi ønsker å bygge flere kvinnelige samfunnsdebattanter med ulike stemmer. De som til slutt fikk plass hos oss var derfor tre damer vi mener har interessante og utfyllende perspektiver. Ja de er damer vi ville høre mye mer om og lese mer av etter å ha sett søknadene deres!

Møt våre nye Maddamer:

[ezcol_1third]maddamskribent2[/ezcol_1third] [ezcol_2third_end]Sheida skriver:
Jeg er født i Teheran og kom til Norge som tenåring. Mesteparten av tiden bruker jeg på skjønnlitteratur. Jeg skriver og oversetter noveller, romaner, teaterstykker og dikt. Tidligere har jeg også regissert et av mine teaterstykker. Ellers er jeg utdannet barnehagelærer, tar master i spesialpedagogikk og er politisk aktiv i SV.[/ezcol_2third_end]

[ezcol_1third]maddamskribent3[/ezcol_1third] [ezcol_2third_end]Gro skriver:
Jeg er spesialsykepleier, sykehusansatt og engasjert fagorganisasjonsmedlem. Som representant for et tradisjonelt kvinneyrke med dyktige kolleger av begge kjønn, er jeg opptatt av fag, arbeidslivspolitikk og likestilling, og gjerne gjøre kål på noen fordommer. Jeg liker byen, kaffe og papiraviser, og å dingle med beina fra et høyt fjell.[/ezcol_2third_end]

[ezcol_1third]maddamskribent1[/ezcol_1third] [ezcol_2third_end]Sofia skriver:
Jag är nyinflyttad kulturjournalist från Stockholm med bakgrund från bland annat Sveriges Radio. Kaffedyrkare, älskar tjocka intervjumagasin och att konsumera och analysera alla former av populärkultur. Ägnar dagarna åt att upptäcka mitt nya land Norge (Mariusgenser, check!), fundera ut nya radioprojekt och att göra tillvaron lite mer feministisk.[/ezcol_2third_end]

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med våre nye skribenter!

Beste hilsen fra Olivia, Susanne og Malin som har sittet i “komiteen for nye skribenter” i Maddam

Om forfatteren

Malin

Malin

For meg handler feminisme om rettferdighet og frihet. Å skrive om feminisme er viktig, både for meg personlig, men også fordi jeg håper det kan bidra til mer debatt, refleksjon og kjønnsrettferdighet.

Visit Website

Comments are closed.