3 dingser som forandrer hverdagen din

Jeg er verken av de verste teknologientusiastene som mener teknologien vil løse alt, eller av de verste teknologipessimistene som mener alt var mye bedre før – da snakket vi sammen og barna lekte i trær. Nå er alle bare på sosiale medier. Jeg er derimot av dem som gleder meg over hvordan ny teknologi gjør hverdagen enklere, samtidig som vi mennesker fortsatt på fikse de fleste problemene våre selv.

Og som en hverdagsoptimist vil jeg gi deg tips til om tre dingser som vil forandre hverdagen.

 

  1. Robotstøvsuger

neato

 

 

 

 

 

Robotstøvsugere er geniale: Det blir rent uten at du trenger å løfte en finger, betale andre for å gjøre jobben eller krangle med samboeren om hvem som skal støvsuge. Robotstøvsugeren fikser biffen – helt gratis uten noe knussel. Det er nesten teknologisk dumping.

  1. Serial (podcast)

serial

 

 

 

 

 

 

 

Serial – den kritikerroste podcasten (radioprogrammet) om en 15 år gammel drapssak har blitt høsten snakkis, og har fått god omtale i Norge. Drepte Adnan Hae? Eller er Adnan uskyldig dømt? Spenningen i Serial er til å ta og føle på, og har gjort tbaneturene frem og tilbake fra jobb adskilligere mer spennende enn de kunne ha vært.

For podcast er perfekt å høre på når du sitter på tbanen, bussen, går frem og tilbake til butikken, går en tur i skogen eller går trilleturer i helgene. Podcaster fyller de rommene i hverdagen når du er alene, ikke kan sjekke nettaviser, sosiale medier, lese en bok eller sette deg ned å se en film.

Serial er derfor ikke den første podcast som jeg følger. Podcaster som This American Life, Radiolab, Freaknomics og Språkteigen er andre serier jeg følger. Jeg rett og slett frydes over hvordan smarttelefon- og podcasterteknologi gjør at jeg kan gå lange turer i skogen og høre spennende historier, lære om handelsregler som styrer verdens t-skjorteproduksjon eller hvordan man kan kalle ungen sin Heimdall men ikke Heimdal. Podcast gjør rett og slett hverdagen mer interessant.

 

  1. Mathandling på nett

kolonial

 

 

 

 

 

 

 

Glem endeløse køer i matbutikken med skrikende unger på lørdager eller stresset det innebærer å måtte dra innom butikken å kjøpe mat rett etter jobb og eventuelle barn som må hentes – kolonial.no leverer matvarene dine på døra. Utvalget er godt, prisene greie og du betaler bare 99 kr for hjemlevering. I de fire ukene jeg har brukt kolonial.no har jeg vært innom butikken en gang og brukt mye mindre penger enn det jeg pleier å bruke fordi innkjøpene er planlagte. Mathandel er perfekt for deg som ikke elsker å shoppe mat!

 

 

Om forfatteren

Ingvild Reymert

Ingvild Reymert

Jeg er 28 år og brenner for solidaritet, rettferdighet og miljø. Jeg er fast representant for SV i bystyre i Oslo, der jeg jobber for en by der det er mindre forskjeller på folk. En rettferdig boligpolitikk, et arbeidsliv der alle har ett på hele og faste stillinger og likestilling er tre av mine kampsaker.

Visit Website

Comments are closed.