Brageprisen til Marte Michelet

 

Årets viktigste bok er skrevet av Marte Michelet, handler om jødeutryddelsen i Norge og heter Den største forbrytelsen.

Tirsdag kveld fikk Michelet brageprisen for boken i kategorien faglitteratur/ sakprosa. Hun er tredje kvinnen som får prisen i denne kategorien siden 1992.

MadDam gratulerer!

 

Gyldendal_Michelet_Forbrytelsen_v3_just

 

årets beste sakprosabok – VG

VG

Skjermbilde 2014-11-18 kl. 20.55.13“Vekten i boken «Den største forbrytelsen» ligger på det norske Holocaust, men sannelig makter hun å løfte den norske historien inn i sin internasjonale sammenheng, i en tett komponert bok med effektiv og korthugd skrivestil. (..)

Med sin sobre fortellerkvalitet er denne boken – om det er mulig å si det i oktober – årets beste sakprosabok.”

 

Heller enn å anbefale boken, er det fristende å påby alle å lese den. – BT

BT

“Grepet Michelet gjør, er unikt. Hun følger en jødisk familie i flere generasjoner, fra Jiddiskland i utkanten av det russiske imperiet til Grünerløkka i Oslo, og til slutt til den svarte natten da de fleste av dem løp nakne og vettskremte over leirplassen i Auschwitz mot det de trodde var en dusj.(…)

Heller enn å anbefale boken, er det fristende å påby alle å lese den.”

 

Aftenposten

“Marte Michelet har gjort et stort arbeid med denne boken. Ikke fordi hun forteller så mye nytt, men fordi hun sammenstiller opplysninger fra et stort antall kilder. Hun påviser hvordan nazistenes rasehat ble sekundert av norsk velvilje, først og fremst i politiet og justisvesenet.

(…)ingen kan lese denne boken uten at det kjennes i hjertet. La oss også håpe den gjør noe med tankevirksomheten.”

 

Om forfatteren

Sunniva

Sunniva

35 år, Oslo, samfunnsøkonom. Sosialist, feminist, mosjonist og miljøverner. Leder for Oslo SV. Gruppeleder for SV i bystyret i Oslo og medlem av samferdsels- og miljøkomiteen. Lever i tiden og forventer effektivitet!

Visit Website

Comments are closed.