Not that kind of girl

banner lena

 

Er det greit å være feminist, men fortsatt like å kle seg utfordrende? Hvis man dater en jente som ikke er morsom, er det noen framtid for forholdet? Er det konstruktivt å reflektere over døden hver dag?

Lena Dunham er kjent for oss som skaperen av TV-serien Girls, og generelt som ei kul dame med mange kloke uttalelser om kvinnesyn og feminisme. Hun har skrevet en bok som kommer ut i disse dager, med tittelen Not that kind of girl – A young woman tells you what she’s ”learned”. I følge henne selv dreier den seg om hvordan det er å være kvinne i USA i dag, og den er full av råd til unge mennesker av alle kjønn om hvordan man kan ha det bra med seg selv og samfunnet. I denne forbindelse har hun sluppet en rekke morsomme videoer på bokens Youtube-konto, hvor hun gir råd til tilfeldige mennesker som har sendt inn spørsmål:

Er det greit å være feminist, men fortsatt like å kle seg utfordrende? Hvis man dater en jente som ikke er morsom, er det noen framtid for forholdet? Er det konstruktivt å reflektere over døden hver dag?

Til en kvinne som ønsker å føle seg tiltrekkende på tross av at hun er litt rund, svarer for eksempel Dunham: “I’ve been a bunch of different weights, and being temporarily 135 pounds [60 kg, red.anm.], I was so obsessed with food. I was so into counting almonds, that I don’t think I got laid that entire time. Whereas when I was at my biggest, running around Brooklyn in a romper, it was raining men.”

(En ”romper” er altså en kort buksedress, som har blitt et signaturplagg for karakteren Hannah Horvath i Girls.) Boken slippes i Norge 6. oktober, og har foreløpig fått veldig god kritikk i NY Times.

 

Av gjesteblogger Bianca Bernhoft Løkkeberg, student, feminist og filmentusiast.

 

Bilde: skjermdump fra Youtube.

 

Om forfatteren

Gjesteblogger

Gjesteblogger

Hvis du vil være gjesteblogger for Maddam, send en mail til hei@maddam.no. Få med hva du vil skrive om og tre linjer om deg selv.

Visit Website

Comments are closed.