Kjønnsroller – er det noe problem lissom?

Johan Høgåsen-Hallesby tweetet at han ikke synes det var spesielt progressivt at SFO hadde en “bli ny dag” for jentene, mens guttene kunne gjøre “noe annet”.

tweet johan hallesby - transformert

Dette var det jo selvfølgelig mange som satte i vrangstrupen, likestillingen har jo gått for langt når ikke jentene kan få en hel dag avsatt til negellakk og hårstell uten at noen skal protestere på at det ikke er helt naturlig.

Tweeten ble til en kronikk på NRK Ytring. hvor han presenterte det progressive standpunktet:

Vi skal ikke nekte jenter å kle seg i rosa og tvinge gutter til å leke med dukker. Men voksne må gi barna muligheten til å velge annerledes.” 

Dette er det fremdeles folk som er uenige i. I en fremhevet kommentar skriver Morten Horn at han ikke har lagt til grunn en ren “rosa-oppdragelse”, men at de likevel har valgt tradisjonelle kjønnsmønster. Horn lurer på om det er noe galt i at jenter er jenter og at de velger normale kjønnsutrykk.

Kjære Horn, det er mye du har fått med deg. Du argumenterer godt,  og du fremhever verdien av det normale. Problemet er at de færreste er normale, de fleste er en slags mellomting. Dessuten endrer det normale seg grassalt på kort tid. Jeg går i dag i dongeribukse, noe som ville vært utenkelig ufeminint for kun kort tid siden.

Du spør videre hva som er galt med de normale kjønnsrollene. Til det vil jeg bare svare: Blant annet når dette er to hovedkarakterer i et spill med budsjett over en hollywood film:

spilldame formatert

 

spillmann2formatert

 

See the difference? Det er kjønnsroller.

Bilder: Faksimile Twitter, faksimile Computer and video games

 

 

 

 

Om forfatteren

Ingrid

Ingrid

Jeg er en 30 år gammel jurist med mann, barn og hund. På mange måter veldig konvensjonell, på andre måter ikke. Er politisk rådgiver for SV på Stortinget og ellers interessert i friluftsliv og hundetrening.

Visit Website

Comments are closed.