Hva er farligst – kinderegg eller maskinpistol?

Gjett hva som er forbudt for barn i USA.

For et par uker siden skjedde det igjen. En ulykke som involverte barn og våpen. Denne gangen var det 9 år gammel jente som ved et uhell skjøt og drepte maskinpistolinstruktøren sin mens de trente. Du leste riktig: instruktøren som skulle lære henne å skyte med en maskinpistol – en Uzi. Mange steder i USA går barn helt ned til 8 år på kurs for å lære å skyte, og i noen tilfeller er til og med 5-åringer på skytebanen.

child with a gun

Ulykken har skapt debatt i USA – igjen. Bør man slutte å lære barn å skyte med automatvåpen? Som en som holder skytekurs for selvforsvar sier til CNN om trening med en Uzi: – That’s not a kid’s gun!

Mens andre går lenger i sin kritikk og krever strenger våpenlovgivning. Slik som Moms Demand Action for Gun Sense in America, som har denne kampanjen:

Kinderegg vs gun

One child is holding something that’s been banned in America to protect them. Guess which one.

De fleste USA kjenner noen som har blitt skutt eller som har vært involvert i en skyteulykke. Og de fleste ulykker skjer utafor skytebanene. I hjemmet, på lekeplassen eller på skolen. Faktisk, så blir nesten 10.000 amerikanske barn skadet eller drept av våpen hvert år.

Obama’s going to take our guns away! sa en amerikaner til meg da jeg var i USA for noen år siden rett etter at Obama hadde blitt valgt til president. Nå som jeg er tilbake i USA noen år senere, skulle jeg ønske at amerikanske politikere hadde gjort nettopp det. Sterkere våpenlovgivning kunne hindret mange skyteulykker.

Amerikanerne mener kinderegg er farlige og vil ikke selge det av hensyn til barns sikkerhet. Jeg heller mot at kampen mot våpen må tas før kampen mot kinderegget. 

 

Bilde i tekst: RpcknRolla by Zoltán Horlik. (CC BY-NC-SA 2.0)
Forsidebilde og bilde nr to i tekst: Moms Demand Action for Gun Sense in America.

Om forfatteren

Mona

Comments are closed.