Maddam teller ned til Nordisk Forum 2014!

851x315px-fb-huvudnordens

Hva har Ane Brun, Sofi Oksanen, Berit Ås, Gerd Kristiansen og Maddam til felles?

Alle skal på Nordisk Forum i juni 2014!

Denne sommeren, fra 12-14 juni 2014, går en enorm nordisk feministsamling av stabelen i Malmø i Sverige.  Dette blir en langhelg med debatter, konserter, samlinger og workshops. Hvorfor? Fordi det må jobbes i bred front for fremtidens likestillingspolitikk.

Målet er at minst 15 000 deltakere – aktivister, organisasjoner, politikere og andre aktører fra hele Norden – skal lykkes i å legge planer for hvordan man kan få et likestilt samfunn hvor kvinner har fulle menneskerettigheter.

Første Nordiske Forum fant sted i 1988 i Oslo. Deretter ble det arrangert en i Turku i Finland i 1994. Forumet i Finland resulterte i konkrete nasjonale og internasjonale kvinnepolitiske strategier for å fremme likestilling.

Stille etter Bejing

Etter FNs Kvinnekonferanse i Beijing i 1995 har det ikke vært noen ny verdenskonferanse om kvinners rettigheter. Det har vært uttrykt behov for en slik konferanse, men det har også blitt advart mot faren for en konferanse som vil åpne opp handlingsplanen fra Beijing for reforhandlinger.

NF-Bang-10-feb-9-682x1024

Kvinnebevegelsen i alle nordiske landene arrangerer et nytt Nordisk Forum nå  2014! Tanken er at de nordiske landene sammen analyserer situasjonen slik den er nå, setter agendaen og tar pulsen på de likestillingspolitiske utfordringene.

En styringsgruppe for Norge, bestående av Norske Kvinners Sanitetsforening, Norsk Kvinnesaksforening, MiRA-Senteret, Changemaker, PAWA og Kristelig Folkepartis Kvinner, har ansvaret for de norske aktivitetene under forumet.

nf_martemich

Nordiskt Forum Malmö 2014 kommer att ge den feministiska rörelsen i Norden möjlighet och utrymme att formulera tydliga uppmaningar och krav till de nordiska regeringarna och andra politiker.

Maddam rapporterer fra Nordisk Forum!

Maddam skal selvfølgelig på Nordisk Forum. Vi skal rapportere og blogge så godt vi kan fra dagene i Sverige slik at alle kan få med seg det som skjer. Vi ser frem til en faglig, spennende, inspirerende, morsom og lærerik langhelg i Malmø. Både det faglige- og det kulturelle programmet er stappfulle av stjerner.

Dette blir ikke en helg med forelesninger om kjønn og identitet. Det legges opp til levende og engasjerende debatter og innlegg ispedd  musikk, dans og teater og masse feminister. Programmet er variert og jeg er allerede usikker på hvordan jeg skal få med meg alle de programpostene jeg vil!

Nordiskt-Forum-GP-17-feb-5_600px

 

Vi gleder oss til å være med å skape historie!

Sees i Malmø?

Nettsidene til Nordisk Forum her.

Alle bildene er lastet ned fra Nordisk Forum sin presseside

Filmen er fra Youtube

Om forfatteren

ane

Jeg er 28 år. Er statsviter med forkjælighet for juss. Opptatt av en bred likestillingsdebatt og en politikk som evner å ta inn over seg flere dimensjoner ved folk flest. Etter å ha kastet diverse flink-pikenykker på havet har jeg blitt en en livsnyter. Det anbefales!

Visit Website

One Comment

 1. Crvena 07/03/2014

  To ting:
   
  En verden der kvinner har fulle menneskerettigheter. Joda, vi driter i kjønnslemlestelse av forsvarsløse guttebabyer. (Og alt annet der menn sine menneskerettigheter ignoreres).
   
  “Dette blir ikke en helg med forelesninger om kjønn og identitet” skrives det. Nei vel? Er, eller er ikke identitet knyttet til kjønn? Og, hvis identitet er knyttet til kjønn, hvorfor er det en uting at menn knytter sin identitet til sitt kjønn?