En feministisk reiseguide til Paris.

Jeg har vært i Paris på ferietur. Det er det mange andre som har vært også. Og ganske mange har planer om å reise dit. Jeg er avhengig av reiseguider når jeg farter rundt. Jeg har derfor laget en aldri så liten guide her på Maddam. Denne er selvfølgelig av det feministiske slaget. Her følger tre tips med feministiske ting å gjøre i Paris:

Feministisk reisetips nr.1

Se på kunst. “Strong is the New skinny”-trenden har ikke kommet til Louvre. Selv om pariserne er tidlig ute med nye trender har ikke 1600-talls kunsten tatt denne trenden inn over seg. Damene på maleriene og skulpturene har helt åpenbart ikke deltatt i hastaggen teamfotballfruefitnessmums heller. Damene som henger i Louvre har hofter, lår, og mager som stikker litt ut av kroppen.

Feministisk reisetips nr.2frokost

Spis mat. Dette er primært fordi det er godt. Og for å bli like deilige som damene på fontenene rundt i Paris, og de som henger i Louvre. Det er lett å spise god mat i Paris, fordi der er det så mye god mat. Det er også viktig å passe godt på at du ikke går glipp av et måltid. Det kan fort skje når en er travelt opptatt med å være turist, men her gjelder det som med alt annet i livet, god planlegging. Bruk gjerne en (annen) guide (enn denne) til å planlegge måltidene. Jeg anbefaler alle å starte dagene i Paris med en frokost som inneholder minst tre av følgende: hollandaise, croissant, posjerte egg, bacon, baguette.

Feministisk reisetips nr.3Marie_Curie_c1920

Dra på Marie Curie- museet. Marie Skłodowska-Curie er en berømt pioner i radioaktivitet, den eneste kvinne gjennom tidene med Nobelpris i både i fysikk og kjemi. Museet er gratis og ikke spesielt stort og ganske fantastisk. De har bevart kontoret og laboratoriet hennes, så vi får se akkurat hvor hun jobbet, og de har  (forhåpentligvis) fjernet det som var radioaktivt der. Det er heller ingen kø, noe det sikkert er ved Eiffeltårnet. Siden det er gratis, og ikke så stort, betyr det at det blir mer penger og tid til mer god mat. Marie ble en verdensberømt forsker på området radioaktivitet. Hennes prestasjoner inkluderer etableringen av en teori om radioaktivitet, et ord laget av henne, teknikker for å isolere radioaktive isotoper, og funnet av de to nye grunnstoffene, polonium og radium.

 

 

 

Bilde nr. 1: Diana Leaving Her Bath 1742 © 2007 Musée du Louvre / Angèle Dequier

Bildet nr. 2: Frokosten min i Paris.

Bilde nr. 3: Marie Curie, fra Wikimedia Commons

Om forfatteren

Åshild

Jeg er 28 år og er lærer. Jeg bruker resten av tiden min på politikk, tacospising, blogger med bilder av antrekk og trimming på treningssenter.

Visit Website

4 Comments

 1. Susanne
  Susanne 19/03/2014

  Og vin. De er gode på det, ass.

 2. Sissil 19/03/2014

  Turistfelletips, men jeg får veldig Parisfølelse av å ta en kaffe på les deux magots og Café de flore. Stedet hvor Simone de Beauvoir og Sartre skrev i åresvis. 

 3. Jørund 19/03/2014

  Marie Curie er ikke bare eneste kvinne med nobelpris i kjemi og fysikk, hun er eneste person med nobelpris i to forskjellige naturvitenskapskategorier. Totalt er det fire personer som har vunnet to priser, så Curie er i et svært eksklusivt selskap med Linus Pauling, John Bardeen og Frederick Sanger. 
  Benytter anledningen til å sitere radioactivity av Kraftwerk: “radioactivity – discovered by Madame Curie”. ;) 

 4. Author

  Vin er de gode på Susanne. Burde nevnt det. Og sant Jørund, den dama har fått til mye. Kom over en plass der det stod at hun likevel aldri fikk innpass i det vitenskapelige selskap i Paris.