Girls, girls, girls

Klart MadDamene skal på by:Larm! I feminismens navn lar vi like gjerne et knippe musikkyndige kvinner anbefale kvinnelige artister på årets program:

 

Ine Hoem: Artist (Spiller på Bylarm selv: Torsdag på Herr Nilsen og lørdag på Sentrum Scene) og vokalist i Pelbo

Foto: Ingrid Margrethe Bølgen Halvorsen

Foto: Ingrid Margrethe Bølgen Halvorsen

 

Disa

Jeg er en sucker for islandske artister. Nå har jeg bare hørt en låt på SoundCloud, men høres akkurat så speist og drømmende som jeg kan like.

Disa – Sun (Wimp)

Elsa & Emilie

Å, jeg er så glad i tostemt vokal. Og med en sånn fin XX-gitar og store trommer falt singelen deres “Run” i smak. Herlig oppbygning og fin melodi. Spent på å se dem live.

Elsa & Emilie – Run (Wimp)

Emilie Nicolas

Ja, jeg er jo ikke akkurat objektiv her, men jeg så Emilie på Parkteateret før jul og det var utrolig bra. Hun synger fantastisk bra live og har et flott band med seg. 2014 blir uten tvil Emilies år.

Emilie Nicolas – Pstereo (Wimp)

Zhala

Jeg anbefaler å sjekke ut videoen hennes “Slipping Around”. Det er noe world-aktig med musikken selv om synthene og popsjangeren dominerer. Om hun er like ekspressiv live tror jeg det kan bli ganske fett.

Zhala – Prophet (Wimp)

 

Marie Komissar: programleder i P3, DJ i Cloudbusting

Foto: Kim Erlandsen

Foto: Kim Erlandsen

 

Emilie Nicolas

Det er kanskje ikke overraskende at jeg anbefaler at alle tar turen for å sjekke ut dette fantastiske talentet. Emilie synger så bra at det nesten burde vært ulovlig, bandet er fantastisk og hun har noen av de flinkeste folka både på lyd og lys. Vær en av de første til å se en av fremtidens største norske artister.

Emilie Nicolas – Pstereo

Vilde Tuv

Sammen med Stockhaus har Vilde Tuv laget 2014s hittil kuleste norske låt med «Svømmebasseng». Jeg har aldri sett henne live før, men ryktene sier at det er litt av en opplevelse.

Vilde Tuv – Cellevevet  (Wimp)

Seinabo Sey (SE)

Svenskene har klokketro på denne souldebutanten, og svenskene pleier jo å ha peiling. Jeg har kun hørt debutsingelen «Younger» og derfor veldig spent på hva mer denne dama har å by på.

Seinabo Sey – Younger (Wimp)

Linkoban (DK)

Linkoban tar festen med til bylarm. Hvis du digger artister som Elliphant og Gnucci eller å danse på generell basis, bør du sørge for å få med deg det hun selv kaller grime-inspirert electro-rap. Det synes jeg er en passende beskrivelse. Jeg gleder meg.

 Linkoban – Like This (Wimp)

 

Sandra Kolstad, artist

Foto: Johanna Siring

Foto: Johanna Siring

 

Vilde Tuv

Vilde Tuv ble jeg kjent med en kveld vi spilte på Litteratur på Blå sammen en gang i 2009. Det er ikke noe å ikke like. Har hatt mange aha-opplevelser til hennes musikk, både den innspilte og live. Et såkalt MÅ-HØRE-MÅ-SE.

Vilde Tuv – Mine armer (Wimp)

Sea Change

Sea Change kjenner jeg utrolig nok fra gammelt av, da hverken Ellen (som hun egentlig heter) eller jeg helt skjønte hvordan vi skulle ta oss frem i den underlige vidunderlige verden som er musikkens verden. Mens jeg fortsatt driver og surrer rundt, har Ellen virkelig funnet frem til et fint sted.

Sea Change – Let’s Change (Wimp) 

 

Ingrid Ovedie Volden, musikkjournalist, Morgenbladet

 

1925244_10151828041456106_143342956_n

 

Baby In Vain

En av mine definitive by:Larm-favoritter uansett kjønn er de danske tungrockerne Baby In Vain. Det er ikke ofte jeg får frysninger av stoner-rock, men Baby In Vain er så hinsides kule og kreative at jeg tror både gammel- og nygrungere vil bli blåst av banen. Eller konsertgulvet, da. Selv er bandmedlemmene mellom 17 og 20 år.

Baby In Vain – Tought By Hand (Wimp)

Emilie Nicolas

Jeg kan heller ikke få anbefalt Emilie Nicolas nok. De som ikke har hørt henne, tror jeg går med et ubevisst ønske om å gjøre det, og de som har hørt henne, vil høre mer. Jeg har vært forelska helt siden jeg trykte på den første Soundcloud-pila på denne tida i fjor.

Emilie Nicolas – Melancholia (Soundcloud)

 

Ida Kristiansen, Dj og musikkjournalist i Aftenposten

560029_10152550103555704_146969125_n

 

Aurora Aksnes 

Liker spesielt bio’n som høres ut som en kontaktannonse: “When Aurora isn’t writing and performing, she enjoys the culinary arts and literature.” 

Aurora Aksnes – Puppet (Wimp)

Seinabo Sey

Seinabo Sey – Younger (Wimp)

Kill J

Kill J – Phoenix (Wimp)

Tove Lo

Tove Lo – Habits (Wimp)

 

Martha Våge: Daglig leder, Tempo

407022_10150549065456237_1875737802_n-1

 

Deathcrush

Hardtslående band jeg ennå ikke har fått sett live. Håper å bli svett og mørbanka på konsert!

Deathcrush – Lesson #16 for Beatmaster V / Fun

Hanne Kolstø

Kul dame som har levert to veldig sterke album de siste to årene. Har ikke sett henne live siden det var kult å loope stemmen, så nå er det på tide. Så er hun sunnmøring, da. Plusspoeng.

Hanne Kolstø – La La La La Lovesong

 

Vilde Tuv

Har bare hørt noen få låter fra denne dama, men de lover veldig godt. Fin dialekt, interessante tekster og jævlig bra pressebilder.

Vilde Tuv – Cellevevet (Wimp)

Emilie Nicolas

Får fortsatt frysninger av hennes versjon av Pstereo. Grunn nok til å gå på konsert.

Emilie Nicolas – Fail (Soundcloud)

 

 

 Pia Biermann: PR- og kommunikasjonssjef, by:Larm

Foto: Hanne Pernille Andersen

Foto: Hanne Pernille Andersen

 

Senabo Sey (SE9

Hun er bare 23 år, men høres ut som hun har levd et helt liv. Så det er fremst stemmen hennes som er helt skitrå. Hun ga meg ståpels og bakoversveis ved første lytt. Gleder meg til å høre flere låter av henne.

Seinabo Sey – Younger

Emilie Nicolas

Hun er en selvfølge. Jeg er knallhard Dum Dum-fan, og etter å ha hørt den fantastiske tolkninga hun gjorde av Pstereo, er jeg solgt for alltid. Det som er så fett, er at hun har tolket den til å bli noe helt eget. Fail er så klart favorittlåta mi. Sart, rå og naken.  Hun kommer til å bli så stor.

Emilie Nicolas – Fail (Soundcloud)

Jenny Wilson

Jeg spilte ihjæl “Let My Shoes Lead Me Forward” for noen år tilbake, og måtte ta meg Jenny Wilson-pause etter det. Sisteplata var et gledelig gjensyn for min del, så årets konsert blir garantert en høydare. Jeg tipper at hun kommer til å eie scenen.

Jenny Wilson – Let My Shoes Lead Me Forward (Wimp)

Ellers vil jeg legge til at programmet i år består av utrolig mange flinke kvinnelige artister. Jeg er stolt av å jobbe med årets festival med tanke på bredden på booking og kjønnsfordelinga.

 

Mira Berggrav Refsum: Bartender, DJ (Girls From Last Night) og artist (KUUK)

970157_10153067397900534_901299021_n

Det er så mye bra damer på Bylarmprogrammet at det er dritvanskelig å velge. Første gang jeg så Kaja Gunnufsen live ble jeg så forelska i henne at jeg spleisa hu med kompisen min, og Deatcrush gjør meg alltid spinnvill. Men dette er banda jeg aldri har sett før som jeg er sykt stoka på å se.

Seinabo Sey

Altså HALLO! Jeg fikk helt sjokk første gang jeg hørte stemmen hennes. Det er så forbanna bra. Gåsehud. Det kombinert med veldig merkelig, men fet produksjon gjør henne til en av de kuleste musikerne jeg vet om om dagen. No shits, Seinabo er en ekte stjerne.

Seinabo Sey – Younger (Wimp)

Kate Boy 

Jeg mistenker at Kate Boy på Mono kan bli latterlig bra og veldig intenst. Akkurat som musikken hennes er.

Kate Boy – The Way We Are (Wimp)

Kill J

Kill J er faen meg fet. Jeg backer henne så hardt. Aner ikke hvordan hun er live, men jeg ser for meg at hun er altfor kul til at det kan bli lame.

Kill J – Phoenix (Wimp)

Linkoban

Linkoban er så jævlig badass. Jeg er sikker på at hun er sykt bra live. Hvis noen kan ordne så jeg får hengt med henne etter gigen blir jeg glad ass.

 Linkoban – Super Into On It (Wimp)

Baby In Vain 

Gleder meg til Baby In Vain. De er rå og uncut, live og direct. Hehehe. Digg grunga noise rock laget og fremført av tøffe damer er kult.

Baby In Vain – Sweetheart Dreams (Wimp)

 

 

Om forfatteren

Kari

Kari

Kari ble født i går, men var oppe hele natta (32 år på papiret). Stemte Harding, ikke Kerrigan i 94. Skrev særoppgave om Anja Andersen i 6. klasse. Tidligere medlem av BOING-klubben. Evig dyrker av det middelmådige.

Visit Website

Comments are closed.