10 blogger verdt å sjekke ut

blog

Da Google Reader ble lagt ned, kjente jeg verden rundt meg rase litt sammen. Jeg elsker nemlig å lese blogger, og listen min er blitt så lang at det er helt uaktuelt å taste inn hver enkelt nettadresse for å sjekke om det er skjedd noen oppdateringer. Heldigvis fant jeg et godt alternativ i Feedly som jeg (til tross for at Google Reader var bedre) er fornøyd med.

Bloggene jeg leser handler om hverdagsliv, politikk, design, aktiviteter, tips, hobbyer, internett, veldig mye forskjellig. Felles for dem alle er at de skriver godt, har interessant innhold og kanskje gir meg en følelse av å kjenne den personen som står bak. Akkurat det siste tror jeg kanskje vi i Maddam mister litt når vi skriver i kollektiv, jeg tror ikke folk føler at de kjenner oss (eller klarer å skille mellom oss?). Det er vel en av de få ulempene et bloggkollektiv har.

Jeg har i alle fall prøvd å lage en liste over gode blogger, og her er ti av dem jeg mener du bør sette på leselisten din:

http://ohlalacestlavie.wordpress.com/

Jeg har lest C’est la vie! i mange år, og elsker perspektivet fra en norsk innvandrer i Frankrike. Fantastisk historieforteller! Jeg gleder meg sykt til boken hennes kommer.

http://www.frokenflink.com/

Fordi jeg trenger å lese noe annet enn engelske e-bøker om sci-fi, og Frøken Flink gir meg inspirasjonen. Og fordi det drypper gyldent, poetisk dugg fra postene henne.

http://fraulei.wordpress.com

Et annet jentekollektiv som skriver om kjønn, samfunn og kultur.

http://frokenmakelos.com/

Frøken Makeløs har jeg også lest i mange år, og føler at jeg kjenner henne. Hun skriver om likestilling, familie og samfunn.

http://paasandaker.blogspot.no/

Korte tekster fulle av innhold. Jeg digger denne bloggen, jeg føler jeg sitter inni hodet hennes og smughører på tankene hennes.

http://www.susannekaluza.com/

Susanne har du sikkert også hørt om før, men likevel er hun verdt å nevne. Dette er en mammablogg som er aktuell også hvis du ikke har barn, og hun skriver både om mammalivet og politiske tekster. Smart dame.

http://kultursnobb.no/

Kulturanmeldelser fra en feministisk litteraturviter.

http://www.underarbeid.com/

Et nytt bloggkollektiv som skriver gode, finurlige og underholdende tekster.

http://accordingtojulie.wordpress.com/

Om teknologi, internett og reiser. Ble fort en jeg satte på leselisten, og en blogg som tilfredsstiller nerden i deg.

http://bestmedbart.no/

Luca blogger om å gå fra å være kvinne til å bli mann, og det er både underholdende og opplærende.

 

Det finnes jo så klart flere. Og sikkert mange jeg ikke har oppdaget engang. Kanskje har du et tips til meg som gir meg en ny favoritt?

Illustrasjonsbilde: AttributionNoncommercial Some rights reserved by Thomas Hawk

Om forfatteren

Ingvild

Ingvild

Bergenser som bor i Oslo. Jeg er interessert i teknologi, film og internett, i tillegg engasjeres jeg av eldreomsorg og internasjonal solidaritet. Jeg liker rufsete hunder, rødvin og (e)bøker man blir oppslukt av. Ypperlig på førstelinje IT-support (bytt browser) og trives med raske beslutninger.

Visit Website

12 Comments

 1. Julie 23/09/2013

  Leste dette innlegget – via Bloglines, et av flere ok alternativer til Google Reader – i håp om å finne flere bloggere å følge. Og så fant jeg meg selv! Dette var en fantastisk hyggelig overraskelse – en liten inspirasjon i hverdagen.

  Tusen takk, hilsen “According to Julie”-Julie

 2. Ingvild Author

  En veldig fortjent plass på listen, Julie! Har veldig stor glede av å lese bloggen din! :)

 3. Carina 23/09/2013

  oy, takk for anbefaling! ;) Likte bildet av å ha lesere på smugkikk inni hodet mitt, hehe.. Og ikke minst, takk foGoogle bloggtips:) Carina – Her på Sandaker.

 4. Carina 23/09/2013

  Kremt, gode bloggtips.

 5. Ingvild Author

  Bare hyggelig, Carina! Bloggen din er kjempefin, og ja, jeg føler seg som en tankeleser når jeg er der, heheh :)

 6. Karen Golmen
  Karen 23/09/2013

  Neimen – TUSEN takk for nydelige ord om bloggen min! Så uventet og veldig, veldig stas! :) Og takk for tips til noen interessante blogger jeg ikke fulgte fra før. Stor klem fra flinke-frøkna Karen!

 7. Ingvild Author

  Karen, du har en kjempefin blogg! Digger når du anbefaler bøker, bildene dine og tekstene du skriver!

 8. Kultursnobb 24/09/2013

  Tusen takk, Ingvild! Dette var jammen hyggelig! 

 9. Ingvild Author

  Du har helt klart en fortjent plass på favorittlisten min, Kultursnobb! Har blitt veldig glad i å lese tekstene dine, dessuten er prikkene smashing :)

 10. Ulrikke 27/09/2013

  Mye spennende her! Takk for tips :)

 11. Ane Maus Sandvig 30/09/2013

  uperfektejenter.blogg.no er også verdt å sjekke ut! Det er en slags feministisk hverdagsblogg, har kanskje litt yngre lesere, men er til tider veldig bra!

 12. Malin

  Hei Ane, enig med deg at uperfekte jenter er en blogg verdt å følge. Jeg satt i en panelsamtale (https://maddam.no/2013/09/det-koster-sin-kvinne/) med Anna som driver bloggen sist helg. utrolig modig ung kvinne som våger å gå sine egne veier. Og viktig stemme i bloggverden der unge jenters blogger hovedsakelig er rosablogger som bygger opp under et helsefarlig fokus på utseende.