Rike tiggere på døra – valg 2013

Jeg kunne med frykt lese at Høyre, med Nicolai Astrup i spissen, skulle banke på 400.000 dører før valget.  Grunnen til at jeg satte kaffen i halsen, var at det på bildet var hus som liknet på mitt! Trygt innen for grensen av det som betegnes som østkant, trodde jeg altså ikke slike gutter turte å bevege seg. Dæven, i teksten ser det til og med ut til at Astrup har vært en snarvisitt på Grorud.

dortildor

Vi er opptatt av DEG!

”Vi ser det som en veldig nyttig måte å komme i kontakt med velgerne på. Kontakten er direkte, og velgerne kan snakke med oss om det de selv er opptatt av”. Altsåunge mr. Høyre, det er ikke å snakke om hva man er opptatt av, men hva partiene faktisk gjennomfører som er viktig. At du sikkert sjarmerer et eller annet apolitisk vesen med slike floskler og annen vestkanthøfliget, er sikkert hevet over enhver tvil. Ellers hadde du ikke giddet. For partiprogrammet er jo allerede vedtatt, og du gir blanke i hva folk mener bare de stemmer på deg.

Det som er skikkelig nitrist, er at det ikke bare er Høyre som bruker vi-later-som-vi–er-opptatt-av-deg og dør-til-dør metoden sammen. Arbeiderpartiet har jo drevet med dette lenge, og jeg har vært en av de mange uheldige som har fått en halvvissen rose stukket opp i ansiktet, i mitt hjem. (Det er veldig fint å bo på østkanten. Bakdelen er at mange der ikke stemmer, og derfor settes det ofte inn en offensiv der før valget. Om alle på østkanten kan begynne å stemme, kan vi kanskje redusere denne formen for tigging).

SV har også startet opprustningen, og i hvertfall tidligere vet jeg at de har satset i min bydel.

Boikott rike tiggere

Jeg syntes tigging er greit om du er sulten, men jeg liker altså ikke mette tiggere som juger meg opp i trynet. Jeg håper faktisk at de ikke har tilgang til offentlige toaletter på sin vei, spesielt om de generelt mener tigging er fyfy, men selv tigger stemmer.

Jeg er det som kan karakteriseres som en usikker velger. Om du også er det sammen, kan du følge mitt valgbarometer: Alle partier som dukker opp på porten min, er diskvalifisert. Av de partiene som ikke har ringt på, skal jeg stemme på det jeg er minst uenig med.

Om du ikke forstod budskapet, eller bare vil høre en liten perle av et soundtrack: Klikk under for å høre Dont come knocking med Bono, the Edge eller Andrea Corr. Anbefales som bakgrunnsmusikk til dette innlegget.

[youtube xgsszfxMyBQ nolink]

PS: Kan jeg bøtlegges eller straffes om jeg spyler noen som ringer på med hageslangen?

Illustrasjonsbilde: Behind which door , marc falaurdeauSome right reserved

Om forfatteren

Susanne

Susanne

Partipolitisk uavhengig byråkrat som innerst inne er rabiat radikaler. Er Østkant-patriot, og lar seg lett hisse opp i diskusjoner om forskjellene i Oslo. Blir irritert av mannsjåvinister, kjærringprat, smalltalk, broilere, folk som ikke er prinsippielle, og de som vi fortjener å ha det bedre fordi vi tilfeldigvis ble født i Norge eller i en rik familie. Altså: folk flest. Blir blid av å røyke, drikke vin, gå på ski, få skryt og å være sammen med gode venner. Kaster ofte bort tiden på meningsløse dataspill.

Visit Website

6 Comments

 1. Victoria 29/07/2013

  Husker jeg bodde på Grønland og fikk SV på døra med fersk kaffe. Selv om jeg elsker kaffe, elsker jeg ikke SV. Hva er forskjellen på vestkant- og østkanthøflighet? Det skulle jeg gjerne visst… 

 2. Susanne Author
  Susanne 29/07/2013

  Hei Victoria! Jeg vil ikke ha kaffe på døra av SV. Jeg vil heller ikke ha politikere, selgere eller religiøse vandrere på døra. Men det var Astrup jeg leste om i dag :-) 
  Vestkanthøflig lærte jeg av en fantastisk tidligere kollega. Det handler om at man ikke sier det man mener, og heller holder gliset, om man kan si det sånn. I stede for å si noe rett ut, går man mer rundt grøten. Forskjellen på vestkanthøflig og vanlig høflig er om man mener det eller ikke. Om man feks sier “Veldig hyggelig å bli invitert hit”, men egentlig ikke mener det, det er vestkanthøflig. 
  Jeg har dsv ingen studie som viser om dette er mer utbredt på vestkanten, ikke jeg som har funnet på navnet. Men det kan jo insinuere at det er der det har oppstått, i hvertfall. 
   

 3. Victoria 29/07/2013

  Hehe, takk for svar! Selv om jeg ofte er uenig med bloggerne her, syntes jeg det er forfriskende å lese klare meninger som engasjerer :) Jeg liker engasjement, det verste er likegyldighet. Jeg har heller ikke noe til overs for politikere som tigger, uansett hvor de hører hjemme. Ei heller misjonærer eller selgere. De bryter intimsonen og beveger seg inn i en sfære som i mine øyne er privat. Men kanskje det er ok å få en politiker “i fleisen” noen ganger likevel? Det minner en ihvertfall på at en har en jobb å gjøre til høsten, nemlig å ta et standpunkt og sørge for å bringe det videre! :) 

 4. Susanne Author
  Susanne 29/07/2013

  Takk, det var hyggelig å høre! Og det er jo selvsagt satt litt på spissen her, da :-) Vi som skriver her er forøvrig heller ikke alltid enige. Helt greit at politikere gjør seg tilgjengelig på stands, da kan man jo stille spørsmål o.l. Og kanskje få en sur kaffe om man ønsker det! Men; det er noe annet. Kanskje det kunne vært en omvendt greie, hvor de som ville ha besøk kunne registrere seg et sted. Så hadde sånne som meg sluppet å skvette opp av sofaen i engstelse for hva i alle dager som skjer når det står en fremmed mann utenfor!
   

 5. Crvena 30/07/2013

  Mitt forslag til de apatiske og desillusjonerte velgerneer å i alle fall stemme blankt! Da har du i det misnte vist at du bryr deg, men at ingen av det som stiller til valg fortjener din støtte. 
  Skulle ønske en rikspolitiker med pressen på slep dukket opp på døra mi. Uansett parti så skulle vedkommende fått så hatten passer. Det er ikke ett parti som ikke fortjener en overhalign og skyllebøtte for manglende visjoner, planer, vyer og gjennomføringsevne. 
  Personlig foreslår jeg jeg Piratpartiet. Så får enhver stemme etter egen samvittighet, hjerte og overbevisning. 
   
  Godt valg folkens!

 6. Susanne Author

  Hei CRVENA. Vi er i allefall enig i at man må stemme. Uansett hvor desillusjonert man er! Og i likhet med at mange sikkert har manglende visjoner og gjennomføringsevne (kanskje aller mest det siste?), så er det jo også slik at det er noe bra i alle partier! 

  Og jeg sier ikke godt valg enda. For fremover har maddam invitert partiene til å skrive hva de har av politikk på likestillingsfronten. Så blir det jo spennende å se om vi bli mer eller mindre desillusjonerte av det.