Anita Sarkeesians feministiske univers

Anita Sarkeesian er en feministist popkultur-kritiker. Hun ønsket å treffe sin generasjon med snutter fra et feministisk persektiv, og startet  Feminist Frequency – Conversations with pop culture.  Sarkeesian lager videoer om kvinneroller i filmer, serier og ellers i samfunnet. Med sine enkle og lett tilgjengelige analyser av biroller og latterliggjøring ønsker hun å nå ut til andre enn de som tradisjonelt diskutrer feminisme. Mange av hennes videoer viser i hvor stor grad feminister latterliggjøres i serier og hvordan fordummende manssjåvinister fremstilles som så dumme at de er morsomme. Eller?

Tropes vs Women

I en serie av videoer tar Sarkeesians opp stereotypier i film og spill.

Her er ett eksempel om hvordan feminister fremstilles som “helt crazy” fordi de ønsker å gjøre noe med vårt allerede perfekt likestilte samfunn:

For andre videoer i serien, søk på Tropes vs Woman på youtube.

Menn og sprit

Alle menn er primært falske og ute etter å lure damer?

Hvorfor Feminine Frequencies?

Anita Sarkeesian by anitasarkeesian

Anita by anitasarkeesian

Om forfatteren

Susanne

Susanne

Partipolitisk uavhengig byråkrat som innerst inne er rabiat radikaler. Er Østkant-patriot, og lar seg lett hisse opp i diskusjoner om forskjellene i Oslo. Blir irritert av mannsjåvinister, kjærringprat, smalltalk, broilere, folk som ikke er prinsippielle, og de som vi fortjener å ha det bedre fordi vi tilfeldigvis ble født i Norge eller i en rik familie. Altså: folk flest. Blir blid av å røyke, drikke vin, gå på ski, få skryt og å være sammen med gode venner. Kaster ofte bort tiden på meningsløse dataspill.

Visit Website

2 Comments

 1. Sabin Figaro 11/01/2013

  Feminist frequency…seriøst? Er det noen av dere maddamer som har vært å sjekka ut videoene hennes? Vel dere har vel det siden dere har dem fronta her på maddam, eller?
  Så jeg tar det det at dere synes at lego er kjønns diskriminerende, fordi etter press fra feminister, laga lego fabrikken rosalego, fordi det som var ikke var bra nok for jenter å leke med? Eller hva med at: kvinner er så diskriminerte fordi, at i spill framstiller man kvinner på en urealistisk måte? Det skjer jo aldri med med menn. Kvinner er så sårbare, at bare det faktum at de ser en pikselert framstilt fantasi figur i kvinnerformer på et spill, trer posttraumatiske stress fram i lys. Jeg skjønner at dere må skjermes fra livets realiteter.
  Livet er jo virkelig en dans på roser. Hvis det ikke er det…ja da er det onde mannfolk som står bak grusomhetene.
  Jeg har et annet forslag til dere maddamer. Sjekk ut denna youtuberen(så framt dere ikke allerede har gjort det) https://www.youtube.com/user/FemitheistReborn
  Jeg er sikker på at dere finner en sjelevenn fra statene her og.
   

 2. Susanne Author
  Susanne 12/01/2013

  Takk for youtube-tips. For mange er det sikkert vanskelig å både være opptatt av kvinner i Norge og i andre deler av verden. Jeg ser ingen motsetning. At feminister ofte blir latterliggjort og fremstilt veldig karikert kan være et problem selv om det er kvinner i andre deler av verden som utsettes for ting vi vanskelig kan forestille oss. 
  Om du (eller andre) er opptatt av internasjonal soidaritet, vil jeg anbefale boken “Halve himmelen”. Om det etter å ha lest den fortsatt mener at kvinner ikke er sårbare, vel, da tror jeg vi definerer sårbar veldig forskjellig.