Hurra for mer pappaperm!

SV utvider pappapermen fra 12 til 14 uker, viser lekkasjer fra statsbudsjettet som blir lagt frem kommende mandag. Dermed har SV i regjering utvidet pappapermen fra 5 til 14 uker, som nesten er en tredobling av pappapermen. Dette er en revolusjon for ansvar for barn, fars muligheter til å være sammen med ungene sine og likestillinga!

Å utvide pappapermen er et solid slag for mer likestilling.

Forskere fra NOVA finner at pappapermisjonen har påvirket arbeidsfordelingen i hjemmet mellom kvinner og menn, og at menn som tar ut pappaperm i større grad tar ansvar for husarbeidet.

Alle den tid vi vet at mange damer sliter med å måtte ha hovedansvaret i hjemmet, samtidig som de er i full jobb, er økt pappaperm gull verdt. Med mer pappaperm, øker også sannsyngliheten for at fedre også etter pappapermen tar mer ansvar på hjemmebane. Kvinners hovedansvar i hjemmet sammen med full jobb kan forøvrig også være en av grunnene til at kvinner har større sykefravær enn menn.

Likere fordeling av foreldrepermisjonen mellom kvinner og menn, er i tillegg et skritt mot et mer likestilt arbeidsliv. I ansettelsesprosesser vil arbeidsgivere i større grad tenke at sannsynligheten er like stor for at unge mannlige jobbsøkere kommer til å ta ut foreldrepermisjon som unge kvinnelige jobbsøkere.

Pappaperm er derfor:

  1. Bra for barna som får se mer til pappaene sine
  2. Bra for pappaene som får se mer til barna sine
  3. Og bra for mammaene som i større grad får noen å dele ansvaret for barna og ansvarsoppgavene i hjemmet med!

Vi i Maddam roper Hurra – ikke alle forslag i statsbudsjettet er et Kinderegg, men dette er jaggu det!

 

Om forfatteren

Ingvild Reymert

Ingvild Reymert

Jeg er 28 år og brenner for solidaritet, rettferdighet og miljø. Jeg er fast representant for SV i bystyre i Oslo, der jeg jobber for en by der det er mindre forskjeller på folk. En rettferdig boligpolitikk, et arbeidsliv der alle har ett på hele og faste stillinger og likestilling er tre av mine kampsaker.

Visit Website

Comments are closed.