Maddam-Malin i Dagsnytt 18

malin_dagsnytt18

Maddams Malin møtte Julie Brodkorp fra Høyre i Dagsnytt 18 for å diskutere Høyre og FrPs likestillingspolitikk.

Bakgrunnen for debatten var Malin sitt innlegg i Klassekampen, Snuoperasjonen.

Høyre har over tid nærmet seg Frps holdning til likestilling. Partiene definerer likestilling som kjønnsnøytralitet og antidiskriminering og Høyre har erstattet likestillingspolitikken med bekjempelse av diskriminering. – Fra Snuoperasjonen.

Se debatten på nett-TV her

 

Om forfatteren

Ingvild

Ingvild

Bergenser som bor i Oslo. Jeg er interessert i teknologi, film og internett, i tillegg engasjeres jeg av eldreomsorg og internasjonal solidaritet. Jeg liker rufsete hunder, rødvin og (e)bøker man blir oppslukt av. Ypperlig på førstelinje IT-support (bytt browser) og trives med raske beslutninger.

Visit Website

4 Comments

 1. Rune 12/09/2012

  Oj, Malin kom ikke så godt ut av den debatten. Synes Julie fikk frem bra at det er politikken som förer fram likestillingen, ikke at det i programmet finnes ett spesiellt ‘likestillingspunkt’. Og Malins kommentar om at  hun ikke har lest igjennom hele programmet og tenkt på hvilke effekter hvert enkelt punkt får for kvinner viser bare for meg at det er ikke likestilling som står höyest opp på hennes agenda.

 2. Malin
  Malin 12/09/2012

  hei rune. Høyre har ikke likestillingspolitikk. dersom du tviler er det bare å gå inn her:http://www.hoyre.no/www/politikk/hoyres_programmer/Høyres+stortingsvalgprogram+2009-2013.d25-ThlbWXr.ips.
  det er fint at julie fikk frem at det er den generelle politikken (som ikke eksplisitt skal knyttes til kjønn eller likestilling)
  som skal drive frem likestillingen. så får vi håpe at også velgerne tar seg til til å gå igjennom partiprogrammet
  og tenke seg til selv hvilke mulige implikasjoner politikken vil ha for likestillingen. en ting er ihvertfall sikkert og det er at tiden for likestillingspolitikk er over med høyre og frp. om partiene er uenige i den påstanden får de bruke de nye partiprogrammer til å stadfeste hva de mener med likestilling og hvordan det skal realiseres. jeg forholder meg til det de skriver i valgprogrammene sine, og det gjør velgerne også.

 3. Jeg for min del synes det var Julie Brodkorp som gjorde et dårlig inntrykk. Først angrep hun Malin for å ha brukt gamle data, noe som ikke var riktig. Så gjentok hun de samme argumentene om og om igjen, og til slutt begynte hun å angripe Malin på en personlig og nedlatende måte. Brodkorp sank virkelig i min respekt etter dette innslaget. Heia Malin!

 4. Malin
  Malin 15/09/2012

  Takk Anne Marie. Ja jeg også ble ganske overrasket over Julie. Kanskje hun hadde en dårlig dag, eller kanskje er det slik politikken er…ikke vet jeg. uavhengig av hennes oppførsel synes jeg det var en positiv erfaring. jeg visste jo at jeg hadde rett. julie må gjerne oppklare hva hun mener med likestilling, men hun kommer ikke unna det som står (og det som ikke står) i deres eget partiprogram. det var det, og bare det, teksten min tok utgangspunkt i. Og nå skal jeg fortsette å lese boka til julie som hun gav meg på vei ut av dagsnytt18 med en oppfordring om å lese mer i den om det var “noe jeg lurte på”. Og det var det jo. jeg er nemlig nå midt i hersketeknikk-kapittelet. interessante greier.