Nei takk, ikke retusjer byen min

Med Oslogutta Nicolai Astrup og Michael Tetzschner i front, vedtok Høyres landsmøte å forby tigging. Tetzschner uttalte i etterkant at ”Dette er et klart signal om at vanlige folk kan ta plasser og torg tilbake.

Jeg lurer: på hvilke plasser og torg er det Tetzschner henger?

Ingen liker tigging. Det er ikke noen god følelse å gå forbi mennesker som ber om kronestykker for å få dagen til å gå rundt når man er på vei til fredagspilsen. Da kjenner vi urettferdigheten på kroppen. Tilfeldighetenes urettferdighet.

Organisert tigging, aggressiv tigging og menneskehandel er ulovlig i dag. Det er derfor ikke dette Høyre prøver å ta et oppgjør med. Så: vil vi at politiet skal bruke sine ressurser på å retusjere Oslo fordi at vi syns det er ubehagelig å se fattigdommen foran oss?

Det er mye jeg ikke liker, blant annet fattigdom, men det å forby tigging er i bestefall en enkel og midlertidig retusjering av byen. Så lenge fattigdom eksisterer vil det eksistere folk som ikke har noen andre løsning enn å be medmennesker om penger. Et dårligere alternativ vil være kriminalitet. Da foretrekker jeg en kopp.

Om forfatteren

Olivia

Olivia

Jeg er født i Rio og vokst opp på Lambertseter i Oslo. Studerer barnevern på HiOA. Aktiv i Oslo SV der jeg er vara til stortinget og fylkesstyremedlem, og i FO-studentene der jeg representerer barnevern i arbeidsutvalget. Jeg er ikke født feminist, men frelst i ung alder.

Visit Website

One Comment

  1. Helt enig med Høyre om at tigging må forbys. Men det er imidlertid mange ting jeg mener er viktigere. For eksempel bør ingen få eie verdier for mer enn la oss si 10 millioner (grensen må variere fra land til land). Det må også settes tak på inntekt. Pengene som da blir til overs må gi alle verdens borgere en minstelønn til mat, klær, medisin og tak over hodet…