Ikke kjøp rosa solbriller!

Dagens gjesteblogger Helle Cecilie Palmer jobber som redaktør i Res Publica. Hun har en mastergrad i Publishing Studies fra University of Stirling i Skottland.

Den siste tiden har Dagens Næringsliv pekt på et problem med tanke på likestillingen. Problemet er som følger:

Kvinner gifter seg med eldre menn, jobber deltid og kjøper mat, pledd, puter og rosa solbriller. Menn utdanner seg til ingeniører og investerer i eiendom.

Ved en skilsmisse beholder mannen hus/leilighet/kjedet enebolig, mens kvinnen sitter igjen med utslitte interiørassesoirer – og solbriller. Men avisen har oppdaget at kvinner ikke er hjelpeløse stakkarer. Tvert imot, de er selvstendige og autonome vesener som ikke bare kan komme her og kreve fulltidsstillinger og bedre lønn. Reality check, kvins! Dere får som fortjent. Dere har valgt det selv. Som sagt, dere er ikke hjelpeløse og stakkarslige. Dere er bare så innmari, innmari dumme. Likevel: Vi trenger sykepleiere her til lands. Og siden det snart er tid for å søke om opptak til høyere utdanning, har jeg noen tips til dem som vurderer å bli sykepleiere: 1. Ikke forvent å få full stilling. 100 %-stillinger er for dem som er smarte nok til å bli ingeniører. 2. Ikke forvent å få godt betalt. God lønn er for dem som er smarte nok til å bli ingeniører. 3. Ikke bli sykepleier. Bli ingeniør. 4. Ikke kjøp rosa solbriller.


The new house? | merlinprincess | CC BY-NC-ND 2.0 Pink Shades | merlinprincess | CC BY-NC-ND 2.0 Engineer street bridge |cmh2315fl |CC BY-NC 2.0

Om forfatteren

Gjesteblogger

Gjesteblogger

Hvis du vil være gjesteblogger for Maddam, send en mail til hei@maddam.no. Få med hva du vil skrive om og tre linjer om deg selv.

Visit Website

Comments are closed.