Da horene ble hjemme…

En spennende historie der noen lyver, noen sitter musestille og der beskyldninger om prostitusjon er viktigere enn vårt lands suverenitet.

Suverenitetsoverføring
Onsdag forrige uke. I avisen stod det en liten notis om at at det dagen før var behandlet forslag om endringer i Grunnloven med sikte på å åpne for at samtykke til suverenitetsoverføring kan gis med 2/3 flertall dersom det først er avholdt en rådgivende folkeavstemning. Noen aviser har skrevet mer om saken. Oppsummert er dette allikevel en sak som jeg tror nordmenn ikke engang har registert. Så hvorfor var ikke forrige ukes snakkis om hvorfor i huleste Høyre og Arbeiderpartiet ønsker å svekke vår egen grunnlov? Hvorfor var det Grand Prix, og ikke det faktum at det for første gang kommer et forslag om å etablere Folkeavstemningsinstituttet, som var samtaleemner i lunsjen?

 

Hore!

Dette står i ganske grell kontrast en møte mellom Trettebergstuen og LO. Som jeg tror alle har fått med seg, så mener altså Anette Trettebergstuen at hun ble kaldt for hore, Marie Simonsen mener  det taktfast ble ropt hore og LO mener det ikke ble ropt noe som helst utover taktfaste “Nei-til-vikarbyrådirektivet”.  For oss som ikke var der, er det eneste sikre at minst en av de lyver.

Etter mange år som leser av Agathe Christie, starter jeg med motivet. LO har all grunn til å være rasende. De har jo frem til nå vært eneste politiske part som faktisk syntes det er ok å samarbeide med Ap, og som lever godt med og/eller har oversett arrogansen som over mange år har bygget seg opp i Ap. Om jeg hadde vært LO-medlem, hadde jeg også vært ganske sur for måten dette LO-vedtaket har blitt godt gjemt av ledelsen. Så; dette kan være et vaskeekte hooligan-opprør som kom helt ut av kontroll. Å kalle en dame for hore kan jo også være såpass ubehagelig at det sikrer at damen ikke snakker like fritt og høyt neste gang.

Trettebergstuen har på den andre siden god grunn til å være bitter på LO. Riktignok er hennes villighet til å gå i bresjen på upopulære saker som vikarbyrådirektivet, noe som i hvertfall ikke ekskluderer fra videre karriere i Ap (noen jeg ikke er like sikker på om ville vært tilfelle om Trettebergstuen hadde vært mot vikarbyrådirektivet). Uansett er det sikkert både kjipt og irriterende å bli buet på av en gjeng fra grasrota i LO. Som Aper må det jo være litt ubehagelig å 1) fronte en ny EU sak (det er jo ikke så gode tider for EU-tilhengerne for tiden), 2) bli buet på av en gjeng vanlige arbeidere når eneste arbeidserfaring man selv har er som DJ og 3) legge seg ut med fagbevegelsen. Trettebergstuen har altså gode motiver både å få debatten til å handle om noen annet og å fremstille deler av LO som en gjeng ubehøvlede bavianer. På den andre siden, bør man jo kunne anta at våre politikere har nok integritet til ikke å legge frem slike historier for politisk vinning.

Marie Simonsen fikk komme masse på tv, og solgte sikkert også noen aviser ekstra med Dagbladets oppslag. Men; også her kan man jo både tro og håpe at den journalistiske integriteten er større enn ønske om å selge aviser.

Konklusjon
Siden jeg ikke er like smart som Poirot, kan jeg desverre ikke si hvem som har rett. Jeg håper likevel at noen en dag finner det ut, uansett resultat. Om LO faktisk har en kultur der det er greit å kalle damer for horer, så er det svært alvorlig. Det er minst like alvorlig om Trettebergstuen har brukt dette for politisk vinning. Om dette kommer frem, vil det bety at enda færre vil tror på det neste gang en ung kvinne hevder å bli kaldt skjellsord. Og Dagbladet og VG? De bør ha ros for å ta en slik sak på alvor. Men; de bør kanskje også være litt kritiske før de trykker saker med så store overskrifter.

Til slutt har jeg et forslag til neste gang Ap og Høyre vil svekke suverenitetsprinsippet, bør de sprite opp debatten litt. Hva om for eksempel Hareide og Navarsete kan kalle det for hallikvirksomhet? Så kan Eriksen og Agdestein bli skikkelig sure og fortelle det til VG.

 

 

 

 

 

 

 

Arbeidsfolk fra kraftannlegget på Førli| gjesdal.bibliotek | CC BY-NC-SA 2.0

SANY0028|Raymond M. Kristiansen |CC BY-NC 2.0

Jens Stoltenberg – WAR PIG| asgoy|CC BY-NC-SA 2.0

Om forfatteren

Susanne

Susanne

Partipolitisk uavhengig byråkrat som innerst inne er rabiat radikaler. Er Østkant-patriot, og lar seg lett hisse opp i diskusjoner om forskjellene i Oslo. Blir irritert av mannsjåvinister, kjærringprat, smalltalk, broilere, folk som ikke er prinsippielle, og de som vi fortjener å ha det bedre fordi vi tilfeldigvis ble født i Norge eller i en rik familie. Altså: folk flest. Blir blid av å røyke, drikke vin, gå på ski, få skryt og å være sammen med gode venner. Kaster ofte bort tiden på meningsløse dataspill.

Visit Website

7 Comments

 1. Første gang jeg her helt enig med det som skrives her inne. Dog, du vet hvem som har feil. Men vil ikke si det, som er litt spesielt. Simonsen vet vi har feil, og det så til de grader. Og at Trettebergstuen ikke var helt på nett vet man også (nei til eøs-plakater).

  Dessverre er det intet arbeiderparti i dette land lengre (forsåvidt gammelt nytt).

 2. Men, hva i all verden gjør Gjesdal kommunevåpen på bildet?

 3. Ingvild

  Og første gang jeg er enig med Norskgoy! Hva gjør Gjesdal sitt kommunevåpen på illustrasjonsbildet, Susanne? ;)

 4. Andreas 2 13/02/2012

  ‘Dog’ er en sideordnet konjunksjon. Du kan ikke bruke ordet mellom to punktum uten at det også er to sideordnede setninger der. Feil bruk av snobbeord får deg ikke til å virke sofistikert, det får deg til å virke som en svermerisk snobb.

 5. Susanne Author

  He he. Gjesdal kommunevåpen kom med fordi det var et fint bilde som var lov å dele, og jeg hadde litt dårlig tid :-)

 6. Susanne Author

  Er forresten noen flere som har hentet inspirasjon. Fant på VGnett, toppløse damer mot gass som ønsker å skape en ereksjon mot Putin ?!?

  http://www.dagbladet.no/2012/02/13/nyheter/femen/utenriks/gass/russland/20217212/

 7. Kom å arrester meg Andreas. Ellers takk for leksjonen. Må forresten ringe Sylfest for å høre om “dog” er et snobbeord. Du vet, ekspertisen.