Pissed off about pink toys

Riley er provosert over jente- og gutteinndelingen i lekebutikken.

Why doas all the girls have to buy princesses? Some girls like super heroes, som girls like princesses.

Om forfatteren

Olivia

Olivia

Jeg er født i Rio og vokst opp på Lambertseter i Oslo. Studerer barnevern på HiOA. Aktiv i Oslo SV der jeg er vara til stortinget og fylkesstyremedlem, og i FO-studentene der jeg representerer barnevern i arbeidsutvalget. Jeg er ikke født feminist, men frelst i ung alder.

Visit Website

2 Comments

  1. Helt ærlig så synes jeg dette problemet med leker (som i høyeste grad er reelt) er et større problem for gutter enn jenter. Det er akseptert at jenter leker med Transformers og biler i mye større grad enn at gutter leker med noe som helst av det rosa utvalget. De få guttene som beveger seg inn i jentedomenet får “han der kommer til å bli homo”-stemplet (uten at det er noe galt i det, selvfølgelig), mens jentene som bruker deler av gutte-sfæren er litt tøffe og kule. Det at gutter har veldig få nyanser – Enten er du “superhelt-gutt” ellers er du “femi” (finnes det noe værre) er jo veldig trist og sikkert ikke sunt for guttene. Jentene har aksept for å bevege seg på hele skalaen. Her skjønner jeg ikke at gutta gjør opprør. Vi jenter kan stort sett være fornøyd med tingenes tilstand – så får vi (både voksne og barn) leve med og akseptere at andre har andre interesser enn vi har selv.

    Når det er sagt blir jeg bortimot fysisk dårlig av å bevege meg inn i “Toys’r us”-verdenen. Det er en så ensretting og brandingfokus at det er til å trist av.

  2. Susanne

    Enig med rosa pantern. Når det gjelder farger og aktiviteter er det nok være for barn som er gutter å være “femi”. Syntes allikevel at det er et poeng at superheltene stort sett er gutter/menn. Og hun lille Riley er bare utrolig kul!