Bare velmenende råd?

På MinMotes hjemmesider svarer Sonia Huenca Vold mitt innlegg i Dagbladet i dag med at jeg tok sitatene hennes helt ut av sammenheng. Hun ville bare gi Marit Bjørgen velmenende råd om hvordan hun kunne kle seg. Men det er nettopp dette som er problemet. Marit Bjørgen er drittlei av all kropps- og kjolefokuset, og MinMote svarer med enda mer kjolefokus og råd om at en stylist kan hjelpe til.

Sunniva har tidligere skrevet i dette innlegget her på MadDam om hvor viktig det er at kvinnekroppen skal se bra ut i kjole.

Problemet er at dette i det hele tatt er en sak. Bjørgens overarmer og kjole er ikke interessant, det er det prestasjonene som er! Som veldig mange andre, og svært mange kommentarer både på VG-nett, Dagbladets hjemmesider og i sosiale medier sier ”Marit er flott, vi ser opp til deg og du er en fantastisk idrettsutøver”. Jeg håper at ved neste idrettsgalla kan Marit Bjørgen stille opp i hva hun vil, og det vil være bragdene hennes og ikke kjolen hennes som vil være i fokus. Go Marit!

Om forfatteren

Ingvild Reymert

Ingvild Reymert

Jeg er 28 år og brenner for solidaritet, rettferdighet og miljø. Jeg er fast representant for SV i bystyre i Oslo, der jeg jobber for en by der det er mindre forskjeller på folk. En rettferdig boligpolitikk, et arbeidsliv der alle har ett på hele og faste stillinger og likestilling er tre av mine kampsaker.

Visit Website

Comments are closed.