Fortsatt ikke feminist?

Om du fortsatt ikke har skjønt det, ta en kikk på denne statistikken.

 

 

 

 

 

 

 

Om forfatteren

Mona

5 Comments

 1. Lektorspire 16/10/2011

  Ein tankevekkar! Eg måtte låne biletet og lenke til innlegget. Håpar det går greit.

 2. Mona Author
  Mona 16/10/2011

  Så bra! Og det går veldig greit, spesielt med tanke på at jeg også har kopiert det fra andre (vi bildegooglet det og det har blitt brukt mange steder, men ingen oppgir noe skikkelig kilde). Men selve statistikken er FN-tall og finnes blant annet her: http://www.unifem.org/gender_issues/women_poverty_economics/facts_figures.php#2

 3. Anna Lund Bjørnsen 19/10/2011

  Kult! Viktig å synligjøre at feminisme handler om makt og ressurser, og muligheter til å leve liva sine i frihet uavhengig av kjønn.

 4. At feminister til stadighet sprer dette budskapet uten en fnugg av referanser eller dokumentasjon er ikke akkurat med på å fremme tilliten til deres budskap.

  I følge http://familyinequality.wordpress.com/2011/03/15/stop-that-feminist-viral-statistic-meme/ kan påstandene spores tilbake til en publikasjon kalt “Women at Work” fra 1978. Ja, nittensyttiåtte!
  Denne publikasjonen dokumenterer tallene med følgende sitat:

  “A world profile on women, using selected economic and social indicators, reveals that women constitute one half of the world population and one third of the official labour force; perform nearly two-thirds of work hours; but according to some estimates receive only one-tenth of the world income and possess less than one-hundredth of world property.”

  I tillegg vil jeg presisere at jeg er sterkt for et fritt og likt samfunn uavhengig av kjønn, med like rettigheter for alle. Dog mener jeg at diskusjonene bør foregå på et seriøst og saklig nivå.

Trackbacks for this post

 1. […] la ut denne statistikken med overskrifta “Fortsatt ikke feminist”? Ein tankevekkar for oss som enda tykkjer ordet “feminist” er eit utfordrande ord å ta […]