En ekte ungdomsfilm

Bygdedyret, flaue mødre, sextelefonvert  – Få meg på for faen er en norsk film du ikke trenger å være norsk for å like.

 

Kinosalen

I det vi går ut av kinosalen, en ganske nær vennegjeng av jenter fra bloggen er det en litt rar taushet. Ingen sier noe spesielt om filmen, og det føles litt pinlig. Vi, som diskuterer samboere, hårfjerning, sexliv og one night stands regelmessig, er nå litt usikre på hvordan man skal kommentere det vi har sett.   

Alt vi sier vil på en eller annen måte komme inn på våre helt intime grenser, dersom vi utrykker gjenkjennelighet er det avkledende på et helt annet nivå enn å fortelle om vår siste erobring.

Alma

TV 2 har allerede kalt denne filmen en ”sexfilm”, som for så vidt var et dårlig skjult forsøk på få flere treff på nettsiden sin. De har likevel på mange måter rett i det; filmen handler om sex og seksuelle følelser, men har ingen sammenheng med pornofilmens stønnende sjargong.   

Få meg på, for faen handler om Alma. Alma bor i Skoddeheimen, et bitte lite sted på Vestlandet. Hun onanerer ustanselig og hun er fast kunde på sextelefonen;  Vesterålens våte drømmer. Alt dette til morens enorme frustrasjon og bekymring som må høre dette gjennom veggene,  i tillegg til, selvfølgelig, å betale regningene.

Artur er Almas våte drøm. På en bygdefest stiller han seg ved siden av Alma, og, er borti henne med pikken! Akkurat så sprøtt som noe en 15 åring kan komme på å gjøre. Alma forteller dette til venninnen Ingrid som selv liker Artur og med en gang offentliggjør hemmeligheten. Vips er Alma utstøtt av alle på skolen, og dermed også hele lokalsamfunnet.

Morsom oppvekstfilm

 ”Få meg på for faen ” er noe så spesielt som en original og ærlig oppvekstfilm om ungdomskåtskap, det å være oppvokst på bygda (fra en som vet hvordan akkurat det føles så er det realistisk gjenskapt i filmen) og å bli utstøtt.

Der den lett kunne blitt klein og karikert har den blitt betydningsfull og morsom, til tider veldig morsom. Skuespillerne skal ha mye av æren for dette. De fremstiller hvordan det er å være en klønete tenåring som akkurat det, her er det ingen skuespillere i midten av 20-årene som prøver å spille 15.

Minner fra tenårene

Tilbake til følelsen av pinlig stillhet i det vi går ut av kinosalen. Kanskje det  bunner i at det er sjelden jenter fremstilles som eksplisitt kåte, og ikke minst onanerende på en storskjerm. Eller fordi filmen minner oss på tenårenes både herlighet og forferdelighet, der vi på en side skulle redde verden og på en annen var mest opptatt av klining på bygdefester.

Flere anmeldelser finner dere blant annet her:

http://www.huffingtonpost.com/jordan-zakarin/turn-me-on-goddammit-teen-film_b_853008.html og http://blogs.indiewire.com/spout/archives/turn-me-on-and-she-monkeys/

Få meg på for faen hadde premiere den 19. august

Takk til Samlaget som gav oss mulighet til å se filmen gratis tidligere i år

 

 

Om forfatteren

Ingrid

Ingrid

Jeg er en 30 år gammel jurist med mann, barn og hund. På mange måter veldig konvensjonell, på andre måter ikke. Er politisk rådgiver for SV på Stortinget og ellers interessert i friluftsliv og hundetrening.

Visit Website

One Comment

  1. Caroline 27/12/2011

    Hva er nr til sex telefonen