Bli bikiniklar på 1-2-3!

Norges største blogger, fotballfrue Caroline Berg Eriksen, skapte debatt da hun la ut bikinibilder av seg selv på bloggen sin. VGnett kunne melde at Caroline ble beskyldt for å spre et usunt kroppsideal og bloggeren Vampus fulgte opp med å legge ut bikinibilder av seg selv.  Nå har Caroline svart med et blogginnlegg der hun innrømmer å ha hatt et usunt forhold til mat en periode i fortiden, men at hun nå er sunn, frisk, full av energi og har stålkontroll på både ernæring og trening.

 

(Foto: Ana Kani, memoflores, CC BY-NC 2.o)

Kjendisenes bikinitips

Det er altså ingen tvil om at bikinisesongen er her. VGnett er på pletten igjen og forteller hvordan kjendiskvinnene gjør seg klare til bikinisesongen. Det er her jeg kommer over Rachel Nordtommes tips til jenter som ønsker seg bikinikropp:  ”Nordtømme har faktisk ingen tips til andre kvinner som ønsker seg en fin bikinikropp. Det er nemlig ikke det som motiverer 21-åringen.”

 

“For min del er en fin kropp bare en bonus. Jeg trener for å bli god, forsikrer Nordtømme.”

 

Øvelser som gir flatere mage

(Foto: B is for Battling the Bulge, Helga Weber, CC BY-ND 2.0)

Problemet med “å jobbe” for å få finere kropp er at det bare gjør deg mer kroppsfiksert enn du var i utgangspunktet. Dette er skummelt med tanke på at forskning har vist at tenåringsjenter har så store komplekser for kroppen sin at det går ut over livskvaliteten. Personlig er jeg møkkalei av retusjerte reklameplakater og reklame for cellulitt- og selvbruningskremer, men jeg er kanskje enda mer lei av kroppsfokusert trening. Jeg jobber på et treningssenter og får ofte spørsmål av typen: ”Hvilke øvelser bør jeg ta for å få flat mage?” Bare fra jenter, selvfølgelig. Mitt beste tips er å bli total avholds fra alkohol og snop og trene systematisk kondisjon og utholdenhet 4- 5 ganger i uka. Da skal du se at magefettet forsvinner i en fei, jenta mi! Alternativt kan du utføre noen mentale øvelser som potensielt har ENDA bedre resultat. Inspirert av Rachel Nordtømme vil jeg derfor her anbefale 3 øvelser du kan gjøre for å gjøre deg klar til bikinisesongen:

 

Bli kvitt bikinikropphysteriet med 3 øvelser

1. Le litt

Klikk deg inn på noen mat- og treningsblogger og slå deg litt på låret. Ikke fordi ”en god latter forlenger livet”, men fordi det er viktig å distansere seg til bikinihysteriet ved å bruke latter. Seriøst, hvis vi skal se litt rasjonelt på det, hvor fornuftig er det å bruke tid og krefter på å forberede kroppen på bikinisesongen? Tenk litt på hva du har prestert siden jul som du er stolt av, alt du har brukt tiden din på som du satte stor pris selv på og all den tiden du brukte på å være til stede for andre slik at de satte pris på det. Lag gjerne en liten liste for deg selv. Tenk så på all tiden du har spart ved å ikke gjøre teite ”stram- opp- øvelser” for mage, rumpe og lår og så ler du litt mer.

2. Føl deg vel

Når du er rutinert kan denne øvelsen være unnagjort på bare noen få sekunder, men i begynnelsen må du beregne litt lenger tid. Begynn med å erindre situasjoner der du har hatt en veldig god følelse i kroppen. Forsøk å isoler årsakene til den gode følelsen og lag en liten liste. Før du skal opptre offentlig i bikini sørger du for å gjenskape situasjonene eller følelsen. Eksempel på liste:

 • et glass vin
 • en situasjon der du var veldig kul
 • en liten lur etterfulgt av en oppkvikkende dusj og en kopp kaffe
 • sex
3. Ha et mål

Først må du mentalt slette alle ideer om å stramme opp mage, rumpe og lår. Deretter kjenner du etter om det er noe annet du kunne tenke deg å oppnå ved å trene. Eksempler på mål:

 • god helse
 • stolthet over en sportslig prestasjon
 • overskudd i hverdagen

(Foto: angie, greg westfall, CC BY 2.0)

Hvis det er noe du kunne tenke deg å oppnå ved å trene så lager du deg en treningsplan du kan klare å følge og som gjør at du kan nå målet. Her kan det være lurt å få hjelp av en som kan litt om trening og helse. Til sist må du fjerne frykten for å ta i når du trener, det er lite vits i å sitte på en spinningtime i 45 minutter og holde igjen på intensiteten fordi du er redd for å bli ubehagelig sliten eller for svett, ekkel og rød i ansiktet. Da kan du like gjerne spare pengene du bruker på treningssenter, bensin og busskort og heller få mosjon ved å sykle eller gå til jobb og skole hver dag.

 

God sommer!

 

 

 

 

 

 

 

(Foto: Big bite , lulemon athletica, CC BY 2.0)

 

Om forfatteren

Sunniva

Sunniva

35 år, Oslo, samfunnsøkonom. Sosialist, feminist, mosjonist og miljøverner. Leder for Oslo SV. Gruppeleder for SV i bystyret i Oslo og medlem av samferdsels- og miljøkomiteen. Lever i tiden og forventer effektivitet!

Visit Website

7 Comments

 1. Bra innlegg, Sunniva! Og dette er gode råd for begge kjønn (selv om gutter ikke spør treningsinstruktøren om råd, for vi kan alt om trening).

 2. Sunniva Author
  Sunniva 30/06/2011

  Enig! Selv om gutta ikke spør etter øvelser som gir vaskebrettmage, betyr ikke det at de ikke bedriver kroppsfiksert trening. Tvert i mot, mange av gutta som pumper jern på studioet gjør det nok for å bygge kropp slik at de kan se bra ut naken. Jeg vil med dette også oppfordre alle gutter til å forsøke å fri seg fra tvangstankene om kroppsfiksert trening og utføre de samme øvelsene som beskrevet over. Sett deg et mål du kan nå slik at du slipper å speile deg hver dag og aldri bli fornøyd!

 3. Synnøve 30/06/2011

  Supert innlegg! Og svaret til Nordtømme gjorde meg glad. <3

 4. Eg må berre kommentere råd nummer ein. I følge eit amerikansk forskarteam, kan altså latter gjere deg feit. Det melder den solide nettavisa Woman. Eg berre seier det. Faktasjekk damer – faktasjekk.

  http://woman.no/article/39154-latterkuler-kan-gjore-deg-tykk

 5. Sunniva Author
  Sunniva 05/07/2011

  Lo godt da jeg leste denne kommentaren. Oh no!

Trackbacks for this post

 1. […] Les for øvrig Maddams tips til bikinisesongen! […]

 2. […] fra inaktivitet til aktivitet ved hjelp av hund espenrostrup: Blir man fet av omega-3? Maddam: Bli bikiniklar på 1-2-3! Jørn Kippersund (Tidsskriftet): “Overlevelse etter innleggelse, uansett grunn” – […]