Hvem skal trøste kongen?

Kongen er lei seg, kunne vi lese i går. Kjipe greier. Jeg vil ikke at kongen skal være lei seg. Han er tross alt en gammel mann med skrantende helse uten mulighet til å pensjonere seg. Bare det alene er nok til å grine av. (I tillegg skriver sladreblader ondsinnede rykter om ham stadig vekk, sønnen hans er gift med en dame det visstnok et sted skal finnes en privat sexvideo med og datteren hans lager  skandaler i tide og utide ved å mene at vi har likelønn eller at hun kan snakke med engler. )


Men altså, kongen er lei seg. Han fikk ikke dele ut medaljer på veterandagen fordi Grete Faremo og Jens Stoltenberg hadde bestemt seg for at nå var det deres tur til å vise at de og politikerne i regjeringen tar ansvar og støtter soldatene de har sendt på livsfarlige oppdrag i utlandet. Det er urettferdig at regjeringen skal beskyldes for å ikke like Norges krigføring i utlandet nok, bare fordi SV liksom har noen ministerposter. Det var på tide å ta noen grep. Åpenbart.


Etter sigende skal det hele ha gått for seg i helt ordnede former selv om kongen ikke var tilstede. For sikkerhets skyld hadde Jens med seg Forsvarssjefen da han delte ut medalje.  Det er ikke seremonien i seg selv det skal ha vært noe galt med. Her er det snakk om følelser. De pårørende til soldaten som fikk medalje er skuffet over at kongen ikke kom og på toppen av det hele er kongen altså lei seg. Nå sitter det norske folk sitter igjen med følelsen av at noe ble helt feil.


Varsko her! Jeg nekter å leve i et land der statsoverhodet skyves vekk over sidelinjen og ikke en gang får dele ut medaljer. Før vi vet ordet av det kommer statsministeren til å begynne å signere alle vedtatte lover, regjeringsmedlemmer kommer ikke til å være medlemmer av statskirken lenger og kongen kommer ikke til å åpne Stortinget hver høst. Hva slags samfunn vil vi da sitte igjen med?

Jeg bare spør.

 

 

 

 

 

Featured image: King Harald V of Norway, Tor Atle Kleven, (CC BY-SA 2.0)

Øvrige bilder i rekkefølge de er brukt:

DolkHilde Skjølberg(CC BY NC-SA 2.0)

Norge ut av NatoRødt Nytt(CC BY-SA 2.0)

Russland president på besøk i Norge, Utenriksdepartementet, (CC BY-ND 2.0)

Jens Stoltenberg, Arbeiderpartiet, (CC BY-ND 2.0)

Stortinget- Parlamento, Andrea Puggioni, (CC BY 2.0)

 

Om forfatteren

Sunniva

Sunniva

35 år, Oslo, samfunnsøkonom. Sosialist, feminist, mosjonist og miljøverner. Leder for Oslo SV. Gruppeleder for SV i bystyret i Oslo og medlem av samferdsels- og miljøkomiteen. Lever i tiden og forventer effektivitet!

Visit Website

2 Comments

  1. Åshild 11/05/2011

    Jeg har spurt flere om denne saken i dag. Jeg lurer seriøst på om det er jeg som ikke har kontakt med det folk mener om denne saken, eller om det er media som har tatt helt av. Leser at noen mener at dette er slutten på den rødgrønne regjeringa og at grunnloven er brutt. Min reaksjon på dette er: hæ?

    Er det slik at dette er en skandale? Har de brutt grunnloven? Og skal en regjering gå i oppløsing på grunn av en medaljesermoni?

  2. Ingrid
    Ingrid 11/05/2011

    Dersom kongen går til sak mot regjeringen for å få dele ut medaljer kan han nok få medhold i at han har krav på det i henhold til grunnloven, men ellers er det bare en mulighet han har etter grunnloven og den muligheten kan han bli enig om at regjeringen skal bruke istedet. Det hadde vært gøy om han gikk til sak da…