Ubrukelige kropper

Marit Bjørgen var helt suveren under VM, desverre stilte hun opp til medaljesermonien på lørdag i kort, ermeløs kjole. Det var pinlig. Hun burde forstå at når hun har en så muskuløs kropp er det eneste riktige å gjøre å dekke den til. Jo mer, jo bedre.

Hvis ikke sitter folk hjemme rundt middagsbordet og kommer med kommentarer som dette:

Det er ikke første gangen dette skjer, Marit har utsatt det norske folk for kroppen sin i kjole ved flere anledninger. På idrettsgalla, for eksempel, eller i studio hos Fredrik Skavland. Ingen av gangene har folk likt det og på trikken har folk snakket om det og kommet med kommentarer som dette:

Konsekvensene er mange. Det kan hende at norske jenter og kvinner får forskrudde idealer av å se lettkledde idrettsstjerner i verdenstoppen. Før vi vet ordet av det kan vi ha en hel generasjon unge jenter som er opptatt av styrketrening, utholdenhet og oksygenopptak. De kommer til å velte ut av treningsstudioene proppfulle av muskler og snart er det ingen norske menn som vil ligge med dem og befolkningen kan stå i fare for å dø ut. Problemet kan også komme i land som USA, her er det dessverre førstedamen som har lagt til seg uvanen å vise overarmene i utide.

Jeg vil slå et slag for kvinnekroppen som utstillingsobjekt! Kvinnekroppen må se bra ut i kjole og dekkes til på et passende tekkelig vis. Du trenger ikke bruke kvinnekroppen til noe. Menn kan bruke kroppen istedet. De kan godt stille opp med åpen sjorte, i bar overkropp og gjerne samtidig som de løfter noe tungt eller slår noe litt hardt. Kvinnekroppen bør ligge i ro og hvis den er tynn og ikke er for muskuløs kan den godt være litt avkledd, det er vakkert.

Kvinne, vær stolt av kroppen din! Vær stolt av kroppen din fordi den er slank og vakker, men fall for all del ikke i fella for å være stolt av den fordi den er sterk og gir deg muligheten til å gå lange turer, løpe fort, løfte tungt, klatre opp fjellvegger eller sykle langt. Hvis du faller i fella må du i det minste sørge for å skjule det godt, for det er ikke fint.

Om forfatteren

Sunniva

Sunniva

35 år, Oslo, samfunnsøkonom. Sosialist, feminist, mosjonist og miljøverner. Leder for Oslo SV. Gruppeleder for SV i bystyret i Oslo og medlem av samferdsels- og miljøkomiteen. Lever i tiden og forventer effektivitet!

Visit Website

5 Comments

 1. Olivia
  olivia 09/03/2011

  Godt skrevet Sunniva!

 2. Ingvild Reymert
  Ingvild 09/03/2011

  Godt skrevet av Sunniva. Irriterer meg også grønn over alle de som kritiserer Marit Bjørgen for at hun ikke ser “bra” ut i kort kjol, , etter at hun har vunnet 4 gull og en sølv i VM.

 3. Haha! Kjempebra skrevet!

 4. Raymond 09/03/2011

  Elendig.
  Bjørgen har en fantastisk kropp.

Trackbacks for this post

 1. […] har tidligere skrevet innlegg om menns kommentarer til kvinnelige idrettsutøveres penklær. Kroppen til Marit Bjørgen er nemlig ikke pen. Hvert fall ikke sexy. En veltrent kropp er visst […]